Copa América: Peru exbayernes mesterhármassal lett elődöntős

Vágólapra másolva!
2015.06.26. 06:52
Paolo Guerrero, a Bayern München korábbi labdarúgója mesterhármast szerzett a Copa América-negyeddöntőn, amelyre Bolívia csak egy góllal tudott válaszolni, így Peru jutott be a legjobb négy közé.

Peru a 20. percben szerzett vezetést, amikor Juan Manuel Vargas bal oldali beadására érkezett Guerrero, és a bal alsó sarokba fejelte a labdát (0–1).

Három perccel később megduplázta előnyét Peru. Ezúttal Christian Cueva adott remek labdát Guerrerónak, aki kilépett a védők közül, és az eldőlő kapus fölött a hálóba lőtt (0–2). A szünetig az eredmény nem változott, de eldőlni látszott a találkozó.. percben szerzett vezetést, amikor Juan Manuel Vargas bal oldali beadására érkezett Guerrero, és a bal alsó sarokba fejelte a labdát (0–1).

Három perccel később megduplázta előnyét Peru. Ezúttal Christian Cueva adott remek labdát Guerrerónak, aki kilépett a védők közül, és az eldőlő kapus fölött a hálóba lőtt (0–2). A szünetig az eredmény nem változott, de eldőlni látszott a találkozó.

A 74. percben már nem volt kérdés, melyik válogatott jut be a legjobb négy közé. Ezúttal nem csapattárs szolgálta ki Guerrerót, a csatár az eladott labdára csapott le, kilépett, majd a kapuba gurította a labdát (0–3).

Bolívia erejéből már csak a szépítésre futotta, a 84. percben Marcelo Martins Moreno értékesítette a jogosan megítélt büntetőt (1–3). Peru megérdemelten jutott be az elődöntőbe.

44. COPA AMÉRICA, CHILE
NEGYEDDÖNTŐ

BOLÍVIA–PERU 1–3 (0–2)
Gólszerző: Moreno (84. – 11-esből), ill. Guerrero (20., 23., 74.)

A TOVÁBBI PROGRAM
Június 27., szombat, 1.30: Argentína–Kolumbia (Vina del Mar)Tv: Sport2
Június 27., szombat, 23.30: Brazília–Paraguay
(Concepción) – Tv: Sport1

ELŐDÖNTŐ
Június 30., kedd, 1.30: CHILE–PERU
(Santiago de Chile) – Tv: Sport1
Július 1., szerda, 1.30: A 3. NEGYEDDÖNTŐ GYŐZTESE–A 4. NEGYEDDÖNTŐ GYŐZTESE
(Concepción)Tv: Sport1

A 3. HELYÉRT
Július 4., szombat, 1.30: Bronzmérkőzés
(Concepción) – Tv: Sport1

DÖNTŐ
Július 4., szombat, 22.00: Döntő
(Santiago de Chile) – Tv: Sport1

A mérkőzés összefoglalója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik