Copa América: 0–0, 11-esek döntöttek az Argentína–Kolumbián

Vágólapra másolva!
2015.06.27. 06:53
null
Ospina kiválóan védett a meccsen, ám Tévez túljárt az eszén (Fotók: AFP)
Harmadikként Argentína jutott be a dél-amerikai kontinenstorna, a Copa América elődöntőjébe, miután gól nélkül véget érő mérkőzést követően a tizenegyesrúgásokat megnyerve búcsúztatta Kolumbiát.

A rendes játékidőben – a Copa América versenykiírása szerint 90 perc után nincs hosszabbítás – Argentína felé billent a mérleg, ám David Ospina kiválóan védett az összecsapáson, ezzel az egész meccsen életben tartotta Kolumbia reményeit.

Az Arsenal kapusa a 26. percben mutatta be a legnagyobb bravúrt, amikor Sergio Agüero próbálkozását lábbal hárította, majd a kipattanó után Lionel Messi – szintén az ötösön belülről érkező – fejesét is hatástalanította.

A másik oldalon Sergio Romerónak csupán egyetlen védést kellett bemutatnia, majd a tizenegyesrúgások során sikerült hárítania Carlos Zúniga lövését. A kolumbiaiak legnagyobb lehetősége a meccs során Jackson Martínez fejese volt a 67. percben, ám a labda épp Romerónál landolt.

A szétlövést Kolumbia kezdte James Rodríguez révén, és az első hat rúgó egyike – James után Messi és Falcao – sem hibázott. Luis Muriel fölé lőtt, ám Lucas Biglia az ötödik párban nem tudta lezárni az összecsapást, eltévesztette a kapu jobb oldalát. A hatodik párban Zúniga mellett Marcos Rojo is rontott, Jeison Murillo hibáját viszont a csereként beálló Carlos Tévez (akiről a meccs alatt jelentette be a Boca Juniors, hogy a klubnál folytatja) már megbüntette.

A kolumbiai Darwin Andrade, az elmúlt szezont kölcsönben a Standard Liege-nél töltő Újpest-labdarúgó – akárcsak a torna egésze során – ezúttal sem kapott játéklehetőséget.

Argentína harmadikként bejutott a négy közé, ellenfele Brazília vagy Paraguay lesz az elődöntőben.

44. COPA AMÉRICA, CHILE
NEGYEDDÖNTŐ
ARGENTÍNA–KOLUMBIA 0–0 – 11-ESEKKEL 5–4

Vina del Mar, 21 508 néző. Vezette: R. García (mexikói)
ARGENTÍNA: Romero – Zabaleta, Garay, Otamendi, Rojo – Biglia, Mascherano – Messi, Pastore (Banega, 77.), Di María (Lavezzi, 87.) – Agüero (Tévez, 73.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino
KOLUMBIA: Ospina – Zúniga, Zapata, Murillo, Arias – Cuadrado, Mejía, J. Rodríguez, Ibarbo (Muriel, 86.) – T. Gutiérrez (Cardona, 24.), J. Martínez (Falcao, 74.). Szövetségi kapitány: José Pékerman

Tizenegyesrúgások (vastaggal, akik berúgták): J. Rodríguez, Messi, Falcao, Garay, Cuadrado, Banega, Muriel, Lavezzi, Cardona, Biglia, Zúniga, Rojo, Murillo, Tévez

James Rodríguez szomorúan, de Messi mezével búcsúzott a tornától
James Rodríguez szomorúan, de Messi mezével búcsúzott a tornától

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

KORÁBBI EREDMÉNYEK
Chile–Uruguay 1–0
Bolívia–Peru 1–3
KÉSŐBB

Június 27., szombat, 23.30: Brazília–Paraguay
(Concepción) – Tv: Sport1

ELŐDÖNTŐ
Június 30., kedd, 1.30: Chile–Peru
(Santiago de Chile) Tv: Sport1
Július 1., szerda, 1.30: Argentína–NEGYEDIK NEGYEDDÖNTŐ GYŐZTESE
(Concepción)Tv: Sport1

A 3. HELYÉRT
Július 4., szombat, 1.30: ELSŐ ELŐDÖNTŐ VESZTESE–MÁSODIK ELŐDÖNTŐ VESZTESE
(Concepción) Tv: Sport1
DÖNTŐ
Július 4., szombat, 22.00: ELSŐ ELŐDÖNTŐ GYŐZTESE–MÁSODIK ELŐDÖNTŐ GYŐZTESE
(Santiago de Chile) – Tv: Sport1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik