Chape: a vizsgálat megerősítette, ezért zuhant le a csapat gépe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.27. 09:06
A kolumbiai légügyi hatóság megerősítette, a kifogyó üzemanyag miatt zuhant le a brazil Chapecoense labdarúgócsapatát szállító repülőgép.

Mint ismert, a Chapecoense november végén a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor repülőgépe röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. A klub 19 játékosa hunyt el a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben. Később a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a Chapecoensét nyilvánítja a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.Mint ismert, a Chapecoense november végén a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor repülőgépe röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. A klub 19 játékosa hunyt el a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben. Később a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a Chapecoensét nyilvánítja a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.

Kollégánk, Veres Viktor rögtön a tragédia utáni elemzésében már arra utalt, hogy vélhetően kifogyott az üzemanyag a gépből, ezt a befejeződött vizsgálatok hivatalosan is megerősítették.

„Egyértelműen emberi mulasztás történt, ezenkívül a repülőt üzemeltető cég vezetősége és a repülési tervet elfogadó bolíviai hatóság is hibázott" – mondta sajtótájékoztatóján a vizsgálatot vezető Freddy Bonilla.

A gép 400 kg-mal a súlyhatár felett volt, és nem volt hitelesítve olyan tengerszint feletti magasságra, amelyen az út során haladnia kellett. Így érthetetlen volt, hogyan fogadták el a bolíviai hatóságok a repülési tervet. Mindezt tetézte, hogy a pilóta nem tankolt a repülés során, és a vészhelyzetről is csak késve számolt be.

Kifogyott üzemanyag? Rossz időjárás? Ezek okozták a futballcsapat

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik