Átigazolások: hazatért a Poollal BL-döntőt játszó védő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 15:11
A nyári átigazolási időszak a hajrájához érkezett, az európai labdarúgóklubok az utolsó akcióikat vezetik a piacon. Rövid összefoglaló az eddig még nem érintett, elmúlt órákban lezáruló, illetve fordulatot hozó ügyletekről.

Daniel Agger kilenc szezon után visszatér a Bröndbyhez! A Liverpool eladta az elmúlt egy évben sérüléssel bajlódó védőjét nevelőklubjának. A hátvéd 2004 januárban került a „vörösökhöz”, akikkel FA-kupát, Ligakupát és Community Shieldet nyert, 2007-ben pedig BL-döntőt játszott (a fináléra nevezett csapatból így már csak Steven Gerrard maradt a liverpooli keret tagja). Az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra. „A Liverpool nagy szerepet játszott az életemben, különösen nehéz elhagyni. Hirtelen vetődött fel a hazatérésem, és jelenleg úgy érzem, ez a jó döntés” – mondta a dán futballista.Daniel Agger kilenc szezon után visszatér a Bröndbyhez! A Liverpool eladta az elmúlt egy évben sérüléssel bajlódó védőjét nevelőklubjának. A hátvéd 2004 januárban került a „vörösökhöz”, akikkel FA-kupát, Ligakupát és Community Shieldet nyert, 2007-ben pedig BL-döntőt játszott (a fináléra nevezett csapatból így már csak Steven Gerrard maradt a liverpooli keret tagja). Az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra. „A Liverpool nagy szerepet játszott az életemben, különösen nehéz elhagyni. Hirtelen vetődött fel a hazatérésem, és jelenleg úgy érzem, ez a jó döntés” – mondta a dán futballista.

A Bröndby adott is el játékost: Simon Makienok, a hatszoros dán válogatott csatár négy évre írt alá az Serie A-újonc Palermóhoz. A 23 éves, 201 centiméteres égimeszelő 1.8 millió euró ellenében vált klubot.

A Napoli újabb spanyol futballistával bővítette a keretét: az Espanyol hivatalosan bejelentette, hogy eladta David Lópezt a nápolyiaknak. A 24 éves, katalán válogatott védekező középpályás az orvosi vizsgálat után írhatja alá a szerződését.

Egy másik olasz csapat, a Torino is középpályással erősített: Juan Sánchez Mino érkezett a Boca Juniorstól. A ballábas, védőként és középpályásként is bevethető argentin 2010-ben mutatkozott be a „genovaiaknál”, 79 bajnokin hat gólt szerzett a Buenos Aires-ieknél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik