Átigazolások: Kijevbe mehet az új Lewandowski

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.20. 09:58
A legfrissebb lengyel sajtóhírek szerint a Dinamo Kijev szerződtetheti a Lech Poznantól Lovrencsics Gergő csapattársát, a stílusában, felépítésében Robert Lewandowskihoz hasonlítható Lukasz Teodorczykot.

A korábban számos nyugat-európai klubbal hírbe hozott lengyel válogatott Lukasz Teodorczyk végül keleten köthet ki. A wprost.pl cikke szerint a Lech Poznan csatára négymillió euróért a Dinamo Kijevhez szerződhet.

Az egyetlen akadálya a megállapodásnak az ukrán belpolitikai helyzet lehet, ami miatt Teodorczyk még nem döntötte el, akar-e Ukrajnában futballozni.

A csatár az előző szezonban 32 bajnokin 20 gólt szerzett, az új szezonban pedig négy meccsen már három gólig jutott. Teodorczyk számos mutatóban nagyon hasonlít a nyártól már a Bayern Münchent erősítő Lewandowskihoz. Mindketten a Lech Poznanban tűntek fel, előbbi összesen 33 gólt szerzett a lengyel élvonalban, utóbbi eddig 32-t. Teodorczyk 185 cm magas, Lewandowski 184 cm, és Teodorczyk is hasonló összegért kelhet el, mint neves elődje, hiszen Lewandowskiért négy éve 4.75 millió eurót fizetett a Dortmund.

Teodorczyk távozása egyébként akár Lovrencsics Gergő jövőjét is befolyásolhatja, hiszen kérdéses, hogy egy nyár alatt két kulcsemberét is elengedné-e a Lech.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik