Aranylabda: Buffon reagált a listáról való lemaradására

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.03. 10:28
null
Minden oké – Buffon gyorsan túllépett az Aranylabda-listáról való lemaradásáról (Fotó: AFP)
Gianluigi Buffont elárasztották a támogató és együtt érző üzenetek, miután lemaradt a FIFA-Aranylabda 59 fős jelöltlistájáról.

 

Mint megírtuk, a Mundo Deportivo spanyol napilap állítja, megszerezte az 59 labdarúgó nevét tartalmazó listát, amelyről kikerül a 2015-ös év aranylabdása. Gianluigi Buffon hiába nyert a legutóbbi idényben a Juventusszal bajnoki címet, Olasz Kupát, olasz Szuperkupát és jutott BL-döntőbe, nincs ott az 59 játékos között.

„Ma reggel, mint bármely átlagos napon rápillantottam a telefonomra, amely tele volt támogatásról és együttérzésről biztosító üzenetekkel, és nem azért, mert nem kerültem rá az Aranylabda ötven vagy hatvan fős jelöltlistájára – olvasható Buffon érzelmes reakciója a Facebook-oldalán. – Őszintén szólva nem tudtam, hogy ma nyilvánosságra kerül ez a lista, így meglepett az emberek elsöprő szeretete! Talán az évek során már tapasztaltátok, hogy gyógyíthatatlan az optimizmusom, amely miatt nem igazán tudok neheztelni, és nem érzek frusztrációt, beletörődést pedig végképp nem. Szóval tudjátok, mire emlékszem majd leginkább ebből a történetből? Arra a váratlan szeretethullámra, amelyet ma reggel tőletek kaptam és a kimaradásomat kommentáló sajtóhírekre. Köszönöm nektek, szívet melengető volt, a tisztelet megnyilvánulása, ami nem zavar. Éppen ellenkezőleg, imádom ezer és egy okból. Ez az eset bizonyíték arra, hogy nincsenek és soha nem is voltak védőangyalaim, akik vigyáznak rám. Éltem a lehetőségeimmel, és az, hogy oda jutottam, ahol vagyok, egy gyakran alábecsült dolognak köszönhető, az érdemnek. Leginkább azt szeretem, hogy olaszként kezeltek az olaszok között, ugyanakkor úgy is, mint egy olaszt a nagyvilágban, ami miatt még szebbnek látom ezt a csodálatos kalandot, amelyet úgy hívnak, élet!”

Buffont tehát nem rendítette meg, hogy lemaradt az Aranylabda bő jelöltlistájáról, bár nem erre számított.

„Természetesen úgy gondoltam, hogy az előző szezonban ott voltam a legjobb öt kapus között. Nyilván ezt gondoltam… Mindannyiótoknak nagyon köszönöm, őszintén, és azért írtam most le mindezt saját kezűleg, mert megtisztelve érzem magam általatok, és ezt a tiszteletet nem veszem magától értetődőnek.
Ölellek titeket, Gigi.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik