Ancelotti 881 milliót költött, mégsem ő van a csúcson - top 10

Vágólapra másolva!
2015.02.27. 08:32
null
Wenger és Ferguson is Guardiola előtt (Fotó: Reuters)
Egy lelkes futballrajongó utánajárt, mennyit költöttek játékosokra az európai topligákban dolgozó vezetőedzők 2004 és 2014 között. A listán több meglepetés is akad, az átigazolási politikája miatt sokat kritizált Arsene Wenger például megelőzte az FC Barcelona és a Bayen München kispadján is ülő Pep Guardiolát.

A tízes lista utolsó helyét Jürgen Klopp, a Mainzot és a Dortmundot vezető gumiarcú német követelte magának, tíz év alatt összesen 181 millió eurót költött átigazolásokra. A kilencedik pozícióra Louis van Gaal, a nyolcadikra Diego Simeone ért oda, az igazi meglepetés azonban csak ezután jön.

Manuel Pellegrini, Sir Alex Ferguson, valamint Arsene Wenger is megelőzte a listán az FC Barcelonát és a Bayern Münchent irányító Pep Guardiolát, aki „mindössze” 391 millió eurót költött új kedvenceire.

Csak a dobogó alsó fokára fért fel a sokak által az élre gondolt, az Internazionale, a Manchester City, valamint a Galatasaray költségvetéséből „garázdálkodó” Roberto Mancini, míg a második hely a tíz év alatt négy klubot is megjáró Carlo Ancelottié lett.

Mou az élen (Fotó: Reuters)
Mou az élen (Fotó: Reuters)

A képzeletbeli trónra José Mourinho ül fel, aki három klubbal elképesztő összeget, csaknem egymilliárd eurót költve mindenkit maga mögé utasított.

A portugál tíz év alatt olyan játékosokért adott pénzt, mint Didier Drogba (32 millió euró), Andrij Sevcsenko (30 millió), Sami Khedira (13 millió), Ángel Di María (36 millió), Mesut Özil (15 millió), vagy épp a 2014 nyarán Londonba csábított Diego Costa (32 millió) és Cesc Fabregas (33 millió).

Mourinho az élen, Klopp a sor végén (Fotó: reddit.com)
Mourinho az élen, Klopp a sor végén (Fotó: reddit.com)

Az angolok által Special One-ként emlegetett portugál nem véletlenül kapta nemrég a „Spending One”, vagyis a „Költekező” becenevet a drukkerektől…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik