Nagelsmann jó jelnek veszi, hogy Völler marad a német labdarúgó-válogatottnál

Vágólapra másolva!
2024.04.08. 21:22
Rudi Völler és Julian Nagelsmann (Fotó: Getty Images)
A szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann jó jelnek tekinti, hogy Rudi Völler a nyári labdarúgó Európa-bajnokság után is a német szövetség sportigazgatója marad.

„Ez egy nagyon fontos lépés a német futball számára” – jelentette ki a szakvezető azt követően, hogy Völlert hétfőn a 2026-os világbajnokságig megerősítették a pozíciójában. A Bayern München vezetőedzői posztjára a jelöltek között szereplő Nagelsmann, aki korábban már irányította a bajor sztárklubot, a saját jövőjével kapcsolatban nem árult el konkrétumot, szerinte Völler hosszabbítása nem befolyásolja a döntést.

A mieinkkel azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német válogatott élére tavaly szeptemberben kinevezett Nagelsmann-nak a hazai rendezésű kontinensviadal végéig szól a szerződése. A 36 éves szakvezető korábban úgy nyilatkozott, már az Eb kezdete előtt szeretné tudni, hogy számolnak-e vele a jövőben, a német szövetség viszont az Eb-szereplés fényében döntene az esetleges hosszabbításról.

A játékosként 1990-ben világbajnok, szövetségi kapitányként 2002-ben vb-ezüstérmes Völler tavaly év eleje óta látja el a sportigazgatói posztot, melyet a 2022-es világbajnoki kudarc után hoztak létre, mivel a német válogatott már a csoportkörben búcsúzott.

UEFA EURO 2024
A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik