DAC: három siker sorozatban, már csak egy lépésre van az Ekl

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.05.13. 08:07
Csinger Márkék az Ekl felé lépkednek (Fotó: DAC)
A Niké liga utolsó előtti fordulójában a DAC 1–0-ra legyőzte a Nagyszombatot, azonban még nem lélegezhet fel a klub, a Zsolna elleni találkozót is meg kell nyernie.

A vendégek a meccs elejétől a védekezésre koncentráltak. Az első félidőben nem sikerült feltörni, akkor még frissek voltak. Aztán remekül kezdtük a második 45 percet, a Nagyszombatnak kellett támadnia, de mi remekül álltuk a sarat és győztünk – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Csinger Márk, aki szerint kemény volt a találkozó, ütött, vágott mindenki. – A legfontosabb, hogy megvan a három pont. A fantasztikus közönségünknek is köszönhetően is győztünk. Így kerek az egész. Második vagyunk, de még nincs vége. Az utolsó fordulóban le szeretnénk győzni a Zsolnát. Ha ez sikerül, akkor nemcsak az európai kupaszereplés lesz meg, hanem megszerezzük az ezüstérmet is.”

Vitális Milán is remek formát mutatott, pedig már a 6. percben sárga lapot kapott.

Szerintem nem érdemeltem volna sárgát, nem egyszerű így végigjátszani a meccset. Nem szerettem volna, hogy megkapjam a másik sárgát és még nehezebb helyzetbe hozzam a csapatot. Végül minden jó lett, győztünk. Azt azonban nagyon sajnálom, hogy számomra befejeződött az idény. Mivel az ötödik lapomat kaptam meg, jövő héten nem játszhatok” – nyilatkozta lapunknak Vitális Milán, aki a találkozón a második legmagasabb osztályzatot kapta. A 22 éves dunaszerdahelyi játékosnak nagy érdemei voltak az egyetlen, mindent eldöntő gólban.

Tanítani való akció volt. Yapitól indult a kombináció, én Milan Dimunnak passzoltam a labdát, aki remekül emelte vissza Yapinak. ő pedig fantasztikusan kilőtte a sarkot. Megvan a három pont, azonban még a Zsolna ellen is győznünk kell, hogy ne kelljen számolgatnunk. A pályán nem tudok ott lenni, de biztos, hogy elkísérem a csapatot” – zárta le Vitális Milán.

A DAC a legutóbbi három bajnokiján legyőzte a Slovant, a Zólyombrézót és a Nagyszombatot. Szombaton, az utolsó fordulóban Trencsénben kerül sor a Zsolna–Dunaszerdahely meccsre. A bajnokság végén az egymás elleni meccsek eredményei alapján dől el a sorrend, ebben a Zsolna jobb. Így, ha a DAC nem szeretne számolgatni, akkor le kell győznie az észak-szlovákiai csapatot. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik