Felkészülés: Koszovó egy góllal nyert Örményországban

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 19:00
Romania v Kosovo: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers
Koszovó győzelemmel hangolt a magyar válogatott elleni budapesti összecsapásra (Fotó: Getty Images, archív)
Az Európa-bajnokságon nem érdekelt csapatok számára is több felkészülési mérkőzést rendeznek pénteken világszerte. A magyar labdarúgó-válogatott jövő heti ellenfele, Koszovó Jerevánban lépett pályára Örményország ellen, és az első félidőben szerzett góljának köszönhetően megérdemelt győzelmet aratott.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÖRMÉNYORSZÁG–KOSZOVÓ 0–1 (0–1)
Jereván, Vazsgen Szargszjan Stadion. Vezette: Kvirikasvili (grúz)
ÖRMÉNYORSZÁG: Bucsnev – K. Hovhanniszjan, Calisir, Harojan, Arutjunjan – Harutjunjan, Bicsakcsjan, Szpertszijan – Briasco, Zelarajan, Margarjan. Szövetségi kapitány: Alekszandr Petrakov
KOSZOVÓ: Muric – Paqarada, Aliti, Dellova, Vojvoda – Loshaj, V. Berisha, Rashica, Muslija, Zhegrova – Muriqi. Szövetségi kapitány: Franco Foda
Gólszerző: Rashica (25.)

Előzetesen is Koszovó számított a meccs esélyesének, és ami a pályán történt, az meg is felelt a várakozásoknak. A vendégek végig irányítottak, és a helyzetek száma alapján nagyobb különbséggel is megnyerhették volna a találkozót, még úgy is, hogy a csapat első számú sztárja, a Napolit erősítő Amir Rrahmani nem kapott lehetőséget Franco Foda szövetségi kapitánytól.

Koszovó a 25. percben szerzett vezetést, amikor elsőre még kijött a labda a kapufáról, de a szemfüles Milot Rashica épp jó helyen állt, és közvetlen közelről a kapuba lőtt (0–1). A folytatásban is támadásban maradtak a koszovóiak, az örményeknek egyetlen helyzetük volt az első félidőben, igaz, abból majdnem gól lett: a 45. percben Vahan Bicsakcsjan remek szabadrúgásánál a kapufa segítette ki Arijanet Muric kapust.

A szünet után is inkább a koszovóiak támadtak többet, de a helyzetek rendre kimaradtak az örmény kapu előtt, így a hajrá izgalmasan alakult. Az egyenlítés reményében Edgar Szevikjan is pályára lépett az örményeknél, de vele sem javult fel eléggé a játékuk, és az eredmény sem változott. Koszovó megérdemelt győzelmet aratott idegenben, túl sok mindent azonban nem árult el magáról a magyar válogatott elleni jövő heti meccs előtt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A KOSZOVÓI VÁLOGATOTT TELJES KERETE
Kapusok: Arijanet Muric (Burnley – Anglia), Visar Bekaj (Hatayspor – Törökország), Ilir Avdyli (KF Llapi)
Védők: Amir Rrahmani (Napoli – Olaszország), Fidan Aliti (Alanyaspor – Törökország), Lumbardh Dellova (FC Ballkani), Mirlind Kryeziu (FC Zürich – Svájc), Leart Paqarada (1. FC Köln – Németország), Ilir Krasniqi (KF Llapi), Mërgim Vojvoda (Torino – Olaszország), Florent Hadergjonaj (Alanyaspor –Törökország)
Középpályások: Donat Rrudhani (Lausanne-Sport – Svájc), Florent Muslija (Freiburg – Németország), Florian Loshaj (Istanbulspor – Törökország), Blendi Idrizi (Schalke – Németország), Valon Berisha (Linzer ASK – Ausztria), Bersant Celina (AIK – Svédország), Milot Rashica (Besiktas – Törökország), Edon Zhegrova (Lille OSC – Franciaország), Drilon Hazrollaj (FC Malisheva), Albion Rrahmani (Rapid Bucuresti – Románia), Lindon Emerllahu (FC Ballkani)
Támadók: Elbasan Rashani (Clermont – Franciaország), Zymer Bytyqi (Antalyaspor – Törökország), Vedat Muriqi (Mallorca – Spanyolország)

TOVÁBBI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Azerbajdzsán–Mongólia 1–0 (Bayramov 90+2.)
Bulgária–Tanzánia 1–0 (Deszpodov 52.)
Észak-Macedónia–Moldova 1–1 (Milovszki 45+1., ill. Damascan 82.)
Feröer–Liechtenstein 4–0 (Petersen 3., 45.+1., Justinussen 49., A. Svensson 90+2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik