PSG-ben nevelkedett védő érkezett a DAC-hoz

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.02.02. 17:45
Romaric Yapi (balra) és Brian Safo Oddei (jobbra) a DAC-ban folytatja (Fotó: Lelkes Ernő)
Két új játékos érkezett a DAC-hoz: a 21-éves ghánai szélső, Brian Safo Oddei és a 23 éves francia védő, Romaric Yapi – utóbbi a PSG-ben nevelkedett.

 

 

A támadó szellemű Brian Safo Oddei a horvát NK Rudestől igazolt Dunaszerdahelyre. Szerződése a jelenlegi idény végéig szól, és további hároméves opciót is tartalmaz. A ghánai labdarúgó tizenkét esztendősen Olaszországban pallérozódott, első klubja a Maranello volt. Egy év elteltével a Sassuolo játékosa lett – az U19-esek csapatkapitányaként remekül teljesített, a felnőttgárdához is felküzdötte magát. 2021 januárjában bemutatkozott a Serie A-ban, méghozzá a Juventus otthonában, később a másodosztályú Crotonéban is megfordult kölcsönben. A tavalyi évet a horvát NK Rudesnél töltötte, ahol tavasszal hozzájárult az élvonalba való feljutáshoz.

Romaric Yapi tizenkét éves korában a Paris Saint-Germain akadémiájára került, hét esztendőt töltött a fővárosi együttes kötelékében. Az U19-es csapatban Thiago Motta irányítása alatt futballozott, s egyszer a felnőttek mezét is magára húzhatta, mégpedig a Drezda elleni felkészülési találkozón. 2019 szeptemberében a Brightonba igazolt, ahol a tartalékgárda tagja volt. Az első csapat színeiben egyszer, az Aston Villa elleni Ligakupa-mérkőzésen léphetett pályára. Az Angliában töltött két idényét követően a holland élvonalbeli Vitesse Arnhemhez szerződött. Két év alatt 30 mérkőzésen szerepelt az Eredivisie-ben, további három alkalommal az Európa-konferencialigában is lehetőséget kapott. A jelenlegi idény elején visszakerült Franciaországba, a második ligás Bastia futballistája lett. Itt ősszel 12 mérkőzésen kapott lehetőséget a bajnokságban, egyszer pedig a kupában. 

,,Alex Pinto távozását követően szükség volt a versenyhelyzet növelésére a védelmünk jobb szélén. Romaric a PSG akadémiájának növendéke, aki értékes tapasztalatokat hoz, amelyeket három nagy országban gyűjtött” – nyilatkozta a klub honlapján a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

A DAC holnap kora délután a cseh első osztályú Zlín ellen játssza a Mol Arénában az utolsó felkészülési meccsét a tavaszi idény előtt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik