Megvan Sós Bence első gólja, 2–0-ra nyert a Topolya

TŐKE JÁNOS (összefoglaló, percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló, percről percre)
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 15:14
Elkezdte a tavaszi szezont a szerb Szuperligában a Topolyai SC (Fotó: TSC, archív)
Belgrádban, a Vozsdovac Stadionjában az IMT vendégeként kezdte meg szereplését a szerb Szuperliga tavaszi idényében a Topolyai Sport Club, amely 2–0-s győzelmet aratott.

 

SZERB SZUPERLIGA
20. FORDULÓ
IMT–TSC 0–2 (0–0)
Belgrád, Vozsdovac Stadion. Vezette: Milanovics
IMT: Gordics - P. Csirkovics, Radocsaj (Billups, 86.), Vukovics (Dzsinovics, 43.), Delevics, Glisics - Terzics (Lotovac 74.), Vukics, Kljevcsanin (Zulfics, 72.) - L. Lukovics (Arszics, 83.), M. Lukovics. Vezetőedző: Nebojsa Jandrics
TSC: Ilics - Sztojics, Antonics, Cvetkovics - Petrovics (Sós, 80.), Kuveljics, Vulics (Pejics, 80.), Miloszavljevics (Jovanovics, 62.) - A. Csirkovics, Milovanovics (Rakonjac, 62.), Pantovics (Sztanics, 76.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: Pantovics (70.), Sós (83.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első játékrészben a vendégeknek egyszer sikerült Gordics kapus háta mögé juttatni a labdát, azonban a VAR-szoba megerősítette a partjelző helyes döntését, a kiugratáskor a gólpasszt adó Milos Pantovics ha hajszál híján is, de lesen volt, így Milovanovics hiába gurított a kapuba.

A TSC sokkal veszélyesebb volt, Alekszandar Csirkovics sok fejfájást okozott a védőknek, Milos Pantovics is kihagyott egy százszázalékos helyzetet a 26. percben, s mivel a befejezések rendre pontatlanok voltak, így a hazaiak mehettek elégedettebben a szünetre, ugyanis sikerült megúszniuk kapott gól nélkül az első negyvenöt percet. A második első hat percében több minden történt, mint a teljes első félidőben.

A hazaiak a 49. percben tizenegyeshez jutottak Nemanja Petrovics kezezése miatt, de Milos Lukovics nem találta el a kaput, a lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Két perccel később Csirkovics sebességet váltott, mindenki csak a hátát nézte, majd önzetlenül Ivan Miloszavljevicshez passzolt, aki hét méterről a jobb kapufa mellé gurított.

A 70. percben a csereként beállt Szasa Jovanovics a jobb oldalról hajszálpontosan adott középre, Milos Pantovics pedig senkitől sem zavartatva, öt méterről jobbal lyukat rúgott, de a labda a bal lábáról a jobb alsó sarokba gurult.

A 81. percben Csirkovics passzolt Marko Rakonjac elé, akinek Dzsinovics eltalálta a lábát, a jogosan megítélt tizenegyest a pár perccel korábban beállt Sós Bence magabiztosan lőtte a jobb felsőbe, a magyarországi légiósnak ez volt az első gólja a TSC színeiben. 

A győzelemnek köszönhetően a TSC megerősítette harmadik helyét a táblázaton: a topolyaiak előnye nyolc pont a negyedik helyen álló Csukaricskivel szemben. A Topolyai Sport Club február 18-án, vagyis vasárnap 17 órai kezdettel a szurdulicai Radnikot fogadja a TSC Arénában. 0–2

 

ELŐZMÉNYEK

Zsarko Lazetics, a topolyai együttes vezetőedzője optimista volt a vasárnapi találkozó előtt, annak ellenére, hogy többen sérültek, míg mások betegséggel küszködnek. A bizakodásra a TSC spanyolországi felkészülés ad okot, ugyanis Lazetics szerint az általa vezetett öt edzőtábor közül ez volt a legsikeresebb, amely során a TSC a Diósgyőrrel (1–1), a kanadai Vancouverrel (2–1), a svéd AIK-kal (2–0) és az amerikai Seattle-lel (2–3) mérkőzött meg.

Mint minden rajt, a jelenlegi is sok bizonytalanságot tartogat, még akkor is, ha egyik csapatnál sem történt jelentős változás a keretben. A TSC-ből távozott a belső védő Dusan Cvetinovics: a 35 éves játékos a lucsáni Mladosztba igazolt, helyére pedig a 24 éves Aleksza Pejics érkezett a bécsi Rapidból. Úgy tűnt, hogy a horvát légiós, Josip Calusic Japánban folytatja pályafutását, de az orvosi vizsgán megbukott, így ő marad a TSC-ben, de műtét vár rá, így sem rá, sem a sérült Milan Radinra, valamint a sárga lapok miatt eltiltott Ifet Djakovacra sem számíthat Lazetics az IMT elleni mérkőzésen. „Valószínű, hogy Jovanovics, Sztojics, Cvetkovics és Sztanics is kihagyja a tavaszi idény első fordulóját. Ennek ellenére optimisták vagyunk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy Topolyán az utolsó percekben lőtt góllal győztük csak le őket“ – nyilatkozta Lazetics a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

A TSC tizenkilenc mérkőzésen 37, míg az IMT ugyanennyi találkozón 21 pontot gyűjtött, s a 11. helyen áll a tizenhatcsapatos bajnokságban.

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik