Ligue 1: két nő szexuális zaklatással vádolja a Reims japán légiósát

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 18:09
Ito Dzsunját szexuális zaklatással vádolják, de ő cáfol és kártérítést követel (Fotó: Getty Images)
A Le Parisien értesülései szerint két japán nő szexuális zaklatással vádolja a francia élvonalbeli Reims japán légiósát, Ito Dzsunját, aki azonban cáfolja az állításokat és ezért 1.2 millió eurós kártérítést követel tőlük.

A Le Parisien közlése szerint a két japán nő szexuális zaklatással vádolta meg a francia élvonalbeli Reims japán szélsőjét, Ito Dzsunját, aki a vád szerint még 2023 júniusában, a Japán–Peru mérkőzés után, szállodájának szobájában zaklathatta a két nőt, de a labdarúgó olyannyira tagadja a vádakat, hogy 200 millió jen (1.2 millió euró) kártérítést követel tőlük rágalmazás miatt.

„Rendkívül fontos, hogy a lehető leggyorsabban tisztázza a nevét, mert egy labdarúgó karrierje rövid” – mondta a sajtónak Ito ügyvédje, Kato Hirotaro.

Ito Dzsunja ügyében a japán rendőrség február 1-jén jelentette be, hogy nyomozást indított, a játékos pedig az eset miatt úgy ítélte meg, hogy elhagyja a katari Ázsia-kupán szereplő nemzeti csapatát, s visszatért, hogy a klubjára koncentrálhasson.

Ito egyébként az elmúlt időszakban nem először kerül a hírek középpontjába, nemrég Emmanuel Macron francia köztársasági elnök felesége, Brigitte Macron azt kérdezte Didier Deschamps-tól, a francia válogatott szövetségi kapitányától, miért nem hívja be a Reimsben kiválóan játszó japán focistát, mire a szakember elmagyarázta, hogy azért, mert Ito nem francia (állampolgár).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik