FIFA-gála: háromfősre szűkítették az év edzőinek listáját

Vágólapra másolva!
2023.12.13. 17:32
null
Pep Guardiola BL-t, PL-t és FA-kupát is nyert a Manchester Cityvel (Fotó: Getty Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) háromfősre szűkítette az év edzőinek listáját a férfi- és a női csapatoknál is, közülük kerül majd ki a két győztes a január 15-i gálán.

 

A férfiaknál Pep Guardiola a legnagyobb esélyes, mivel a spanyol tréner triplázott a Manchester City élén: az angol klub a Bajnokok Ligája-diadal mellett megnyerte a Premier League és az FA-kupa küzdelemsorozatát is. A másik két jelölt olasz szakember, Simone Inzaghi és Luciano Spalletti. Előbbi a BL-döntőbe menetelt az Internazionaléval és elhódította az Olasz Kupát, utóbbi pedig 33 év elteltével bajnoki címre vezette a Napolit.

A női csapatoknál az angol válogatott szövetségi kapitánya, a címvédő Sarina Wiegman az egyik jelölt annak köszönhetően, hogy az Európa-bajnok háromoroszlános együttes világbajnoki döntőt játszott, igaz, azt elvesztette a spanyolokkal szemben. Két ellenfele a Barcelonával BL-győztes Jonatan Giráldez és a Chelsea-vel bajnok és kupagyőztes Emma Hayes, aki 12 év után elhagyja a londoniakat és májustól az amerikai válogatott irányítását veszi majd át.

Összesen nyolc kategóriában hirdetnek győztest. A hagyományoknak megfelelően idén is a válogatottak szövetségi kapitányainak, csapatkapitányainak, a média képviselőinek voksaiból, valamint a szurkolói online szavazatokból áll össze a végeredmény. Szöllősi György, a szavazáson a magyar médiát képviselő Nemzeti Sport főszerkesztője a saját döntésében is érvényesítette a szurkolói szándékot, ezért az olvasók közreműködését kérte: hozzászólásaikkal segítsék lapunk döntését és voksolását!

A zsűri mind a négy szekciójának (szövetségi kapitányok, csapatkapitányok, szakújságírók, szurkolók) voksai ugyanolyan súllyal, azaz 25 százalékkal számítanak a végeredmény kihirdetésekor.

A FIFA-gálát, melyen az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat is átadják, január 15-én Londonban rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik