Diószegi László: A 80. perctől gombóc volt a torkomban!

DUDUCZ TIBOR (Sepsiszentgyörgy)DUDUCZ TIBOR (Sepsiszentgyörgy)
Vágólapra másolva!
2023.12.05. 12:47
null
Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa szerint Bernd Storck játékstílusa már néhány nap után látszódott csapatán (Fotó: Sepsi OSK/Fb)
Több mint öt hét, pontosan 38 nap után sikerült ismét győznie a Sepsi OSK-nak. Fagyos időben, mínusz hét fokban, közel négyezer szurkoló előtt a remekül előkészített talajon 2–1-re legyőzte a Dinamo Bucuresti-et. Bernd Storck, aki pár napja vette át a székelyföldi csapat irányítását, győzelemmel mutatkozott be a román bajnokságban. A három pont megszerzése után a piros-fehérek feljöttek a tizedik helyre és közel került a felsőházi rájátszást érő hatodik hely.

– Nem nehéz kitalálni, nagyon jók az érzései.
– Nagyon boldog vagyok, hogy Bernd Storcknak sikerült győzelemmel bemutatkoznia – mondta lapunknak adott exkluzív interjújában Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa. – Őszinte leszek: a félidőben vezettünk kettő nullra, azt hittük, hogy megvan a meccs, aztán a második félidőben a feje tetejére állt minden. A Dinamo beszorított a saját tizenhatosunk elé. Hajszálon múlott, de nyertünk kettő egyre.

– Mit jelent ez a győzelem, hisz utoljára októberben örültek a három pont megszerzésének.
– Egy pici felszusszanást, hiszen jelenleg három pontra vagyunk lemaradva a felsőháztól. Az alapszakaszból még hátra van 13 forduló, tehát ez a hátrány egyáltalán nem behozhatatlan. A legfontosabb, hogy megváltozott a csapat mentalitása. Fizikálisan nagyon sokat kell bepótolnunk, de úgy érzem, hogy Storck mester elég erős ahhoz, hogy ezt a csapatot felvigye oda, ahol helye van.

– Pár nap alatt is sokat tett a csapattal.
– Szerintem ez a négy nap sokat jelentett. Bemutatta, hogy teljesen új játékstílussal kellett játszani és a fiúk négy nap alatt tudták hozni azt, amit az edzők kért. Természetesen látszott, hogy fizikálisan sok probléma van, ami megoldandó feladat. Jövő hét kedden az Otelul Galati ellen lépünk pályára. Ez sorsdöntő mérkőzés lesz. Ha ott győznénk, akkor még egy lépéssel közelebb kerülnénk a felsőházhoz.

– Mit érzett akkor, amikor lefújta a játékvezető a meccset és kettő egyet mutatott az eredményjelző?
– Megmondom őszintén, a 80. perctől gombóc volt a torkomban, mert arról vagyunk mi híresek, hogy az utolsó percekben kapunk gólt. Nagyon féltem, nehogy megismétlődjön, ami volt múlt héten Craiován, amikor a 92. percben kaptuk gólt és kikaptunk kettő egyre. Hála Istennek, hogy az ellenfél most nem szerzett újabb gólt.

– Mi volt a különbség a múlt heti és a mostani csapat között?
– Teljesen más játékstílust játszottunk, mint amit idáig. Támadólag léptünk fel, megpróbáltunk nagyon elöl presszingelni és a labdát visszaszerezni, s úgy indítani támadásokat.

– Jó példa volt az első félidő. Ha így sikerülni lehozni a másodikat is...

– Akkor lesz igazán jó a csapat, ha az első félidő játéka a második félidőben is megismétlődik. Igazán csak akkor lehet arra gondolni, hogy egyáltalán beszélhessünk a felsőházról. Ha meg tudna változni a csapat és át tudná venni ezt a támadó játékstílust, az nagyon tetszene a szurkolóknak. Az a fontos, hogy a labda mindig előrefelé menjen és ne hátra.

– A Dinamo legyőzése után jó kedvvel megy kedden dolgozni a Sepsi szurkolótábora.
– Ahogy mondani szokás nálunk Székelyföldön, holnap mindenkinek jól fog esni a laskaleves, vagy ma este a vacsora. Hisz mégiscsak azt a Dinamót győztük le, amelyiknek azért múltja van, hál' Istennek, jelene nincs, hogy jövője lesz, azt majd meglátjuk. A lényeg az, hogy újra le tudtuk győzni őket, és megyünk a felsőház felé.

– Alapcél, felsőház, aztán…
– Egyelőre a felsőház az alapcél, aztán annak függvényében, hogy bejutottunk-e, vagy sem, tudunk beszélni más célokról. Ha véletlenül nem jutunk be, akkor mindenképpen a cél a hetedik-nyolcadik hely megszerzése.

– Mit ígért Storck úr, amikor idejött?
– Amikor a mesternek azt mondtam, hogy a felsőház a cél, akkor egyből rábólintott. Azt mondta, ő is azért jött ide, hogy a csapatot a felsőházba vezesse. Megadunk neki minden segítséget. Négy nap alatt nem tudtunk még vele sokat kommunikálni. Én fél napot voltam vele, utána elutaztam külföldre, két órával a meccs előtt érkeztem vissza a stadionba. Hulla fáradt vagyok, de annál nagyobb boldogság van a szívemben.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

ROMÁN SUPERLIGA
18. FORDULÓ
Sepsi OSK–Dinamo Bucuresti 2˜–1 (2–0)
Sepsiszentgyörgy,
Sepsi OSK Aréna, 3180 néző. V: R. Petrescu
Sepsi OSK:
Niczuly – Ciobotariu, Kecskés Ákos, Ninaj, Otelita – Jonathan Rodríguez, Alimi – Varga R. (Damascan, 63.), Matei (Paun, 90+2.), Stefanescu (Kallaku, 80.) – Safranko (M. Rondón, 80.). Vezetőedző: Bernd Storck
Dinamo:
Golubovic – Lucas Alves, Patriche, R. Grigore (Costin, 73.) – Gabriel Moura, Iglesias, Ch. Ilic, Bani (Politic, a szünetben), Amzar – Ghezali, Abdallah (Gregório, a szünetben). Vezetőedző: Zeljko Kopic
Gólszerző:
Stefanescu (11., 30. ), ill. Ghezzali (51.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik