Hollandia: Louis van Gaal visszatér korábbi sikerei helyszínére

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.10.04. 13:04
null
Luois van Gaal sietett az Ajax megmentésére (Fotó: Getty Images)
A holland Ajax a klub honlapján jelentette be, hogy tanácsadóként alkalmazza korábbi edzőjét, Louis van Gaalt. Az Ajax borzasztó formában teljesít: a bajnokságban öt forduló után csak öt pontot gyűjtött, ami a 18 csapatos tabella 15. helyére elég, míg az Európa-ligában a Marseille elleni 3–3-as döntetlennel nyitott. A klub reméli, hogy Van Gaal érkezésének köszönhetően visszatalálnak a győztes útra.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gyenge eredmények miatt az Ajax öt hónap után azonnali hatállyal menesztette sportigazgatóját. Mindez nem sokkal azután történt, hogy az Ajax–Feyenord rangadó az amszterdami szurkolók rendbontása miatt félbeszakadt.

Az Ajax a nyár során több mint száz millió eurót költött új játékosokra, ennek ellenére nem jönnek az eredmények. Az előző idény bronzérmese ebben a bajnoki idényben öt mérkőzésből csupán egyszer nyert két döntetlen és két vereség mellett. A holland rekordbajnok ráadásul 13 év után most először nem a Bajnokok Ligájában szerepel. Ezen a lejtmeneten próbál változtatni a klub vezetősége azzal, hogy tanácsadóként alkalmazza Louis van Gaalt, aki 1991 és 1997 között három bajnoki címet és egy BL-trófeát nyert az amszterdami csapat edzőjeként.

„Segíteni akarok az Ajaxnak. Mostanában Portugáliában élek, ezt tudom kombinálni a külső tanácsadói szerepemmel. Hajlandó vagyok futballtudásomat felajánlani a felügyelőbizottságnak, különösen Leo van Wijk és Michael van Praag kinevezésekor. Vissza kell találnunk a csúcsra, ehhez pedig mindannyiunknak hozzá kell járulnia” – nyilatkozta a kinevezését követően Van Gaal.

A 72 éves szakember edzői pályafutása során az Ajaxon kívül irányította a Barcelonát, az AZ Alkmaart, a Bayern Münchent és a Manchester Unitedet is, míg legutóbb a holland válogatott élén dolgozott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik