Liga 2: a Csíkszereda legyőzte Miriuta csapatát

B. O. M.B. O. M.
Vágólapra másolva!
2023.09.30. 12:14
null
Öt forduló után nyert ismét a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Öt forduló után nyert ismét mérkőzést a román másodosztályban az FK Csíkszereda, a székelyföldi csapat a tavaly még élvonalbeli Chindia Targovistét győzte le, amelynek Miriuta László augusztus közepe óta a vezetőedzője.

Ilyés Róbert, az FK vezetőedzője fél kezdőcsapatát lecserélte a Tunari elleni vereség után, Szabó Bálint, Rónai Róbert és Jelena Richárd is először kezdett az újd idényben. A kiegyensúlyozott első félidőben helyzetek szinte csak pontrúgásokból jöttek, a vendégek vezetését Gyenge Szilárd két kapusbravúrja akadályozta meg.

A túloldalon Veres Szilárd buktatása után Soufiane Jebari lőhetett büntetőt, és bár erőtlen lövését lábbal védte Dorian Railean, a spanyol-marokkói középpályás estében a hálóba kotorta a kipattanó labdát. A Chindia még szünet előtt egyenlíthetett volna, de Andrei Serban a kapufát találta el.

A második félidőben már jóval kevesebb helyzet volt, a csíkiak olyan jól védekeztek, hogy a Chindia egyetlen egyenlítési lehetősége csak a 95. percben jött el, amikor Andrei Marc fejesét védte Gyenge.

Hazai oldalon pedig Jelena éles szögből kapufára bikázott lövése volt a legnagyobb helyzet.

Az FK anyaországi játékosai közül Szabó Bálint és Kelemen Dávid végigjátszotta a mérkőzést, Jelenát pedig Makrai Gábor váltotta a 74. percben. Nagy János és Pintér Bence tartalék volt, Babati Benjámint nem nevezték a találkozóra. Csíkszereda 9 ponttal a táblázat tizenharmadik helyén áll.

ROMÁN LIGA 2
8. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Chindia Targoviste 1–0
(Jebari 38.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik