Női vb: történelmet írt Marokkó, kiestek a németek – videó

Vágólapra másolva!
2023.08.03. 15:01
A német válogatott nem jutott tovább a női labdarúgó-világbajnokság csoportköréből.

 

A kétszeres világbajnok németek előbb 6–0-ra legyőzték Marokkót, majd meglepetésre 2–1-re kikaptak Kolumbiától, és mivel csütörtökön csupán 1–1-es döntetlent játszottak Dél-Koreával – miközben Marokkó 1–0-ra nyert Kolumbia ellen –, a harmadik helyen végeztek a H-csoportban.

A németekkel most fordult elő először nagy nemzetközi tornán – világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon –, hogy nem léptek tovább a csoportkörből, eddig minden alkalommal eljutottak legalább a negyeddöntőig. Olimpián is csak egyszer, 1996-ban kényszerültek búcsúzni a csoportküzdelmek után.

Az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló vb csoportkörének utolsó fordulójában a németek gólját Alexandra Popp szerezte, aki sorozatban a nyolcadik mérkőzésén talált be nagy nemzetközi tornán, ezzel beállította honfitársa, Heidi Mohrt csúcsát, aki 1989 és 1991 között produkált hasonló szériát.

A Marokkó–Kolumbia találkozó néhány perccel korábban ért véget a német–dél-koreai csatánál, így az észak-afrikaiak egy mobiltelefon köré gyűlve szurkolták végig a sorsukról döntő találkozó utolsó perceit, majd önfeledt ünneplésbe kezdtek.

 

 

NŐI LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR
H-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Marokkó–Kolumbia 1–0
Dél-Korea–Németország 1–1

A végeredmény: 1. (és nyolcaddöntős) Kolumbia 6 pont, 2. (és nyolcaddöntős) Marokkó 6 pont, 3. Németország 4 pont, 4. Dél-Korea 1 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik