Női vb: csoportmásodik lett a címvédő amerikai válogatott

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.01. 11:45
null
Továbbjutottak az amerikaiak (Fotó: Getty Images)
A holland válogatott jutott csoportelsőként a nyolcaddöntőbe az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokság E-csoportjából, a címvédő amerikai csapat lett a második.

 

A két együttes döntetlent játszott egymással múlt csütörtökön. A csoportkör keddi zárófordulójában a történelmi triplázásra készülő amerikaiak voltak nehezebb helyzetben, mert riválisuknak, a portugáloknak is volt esélyük a továbbjutásra. A hollandok a gyengébb játékerőt képviselő Vietnammal csaptak össze, és a gólkülönbség javítását is szem előtt tartva 7–0-ra nyertek.

A németalföldiek hatodik gólját Esmee Brugts szerezte egy óriási átlövés után (VIDEÓ ITT).

Az amerikai–portugál találkozót – amelyen Vad Anita volt az egyik asszisztens – a második félidő elején több percig egy végül tévesnek bizonyuló tűzriadó zavarta meg. A szurkolókat először felszólították, hogy keressék meg a legközelebbi kijáratot, de végül nem kellett a játékot megállítani, a nézők pedig a helyükön maradhattak.

A hajrá izgalmasan alakult, a 91. percben a portugálok kapufát lőttek, ám végül gól nélküli döntetlen született. A továbbjutással a tengerentúli együttesből a csatár Megan Rapinoe és Alex Morgan mellett a középpályás Julie Ertz, a védő Kelley O'Hara és a kapus Alyssa Naeher továbbra is esélyes, hogy háromszoros világbajnok legyen. A futball egyetlen háromszoros világbajnoka a brazil Pelé, de a nőknél még nincs ilyen játékos.

A sportágban még sosem fordult elő – sem férfi, sem női vonalon –, hogy egy válogatott sorozatban három vb-címet szerezzen.

NŐI LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR
E-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Portugália–Egyesült Államok 0–0
Hollandia–Vietnam 7–0

A csoport végeredménye: 1. (és nyolcaddöntős) Hollandia 7 pont, 2. (és nyolcaddöntős) Egyesült Államok 5, 3. Portugália 4, 4. Vietnam 0

Később
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Anglia–Kína 6–1
Dánia–Haiti 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik