Ligák Kupája: a kapusok tizenegyesei döntöttek – máris megvan Messi első trófeája az USA-ban

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.20. 07:50
null
Messiék öröme (Fotó: Getty Images)
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezték a mexikói élvonal és az MLS (észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság) csapatai részvételével zajló Ligák Kupája döntőjét, amelyet a Lionel Messivel felálló Inter Miami nyert meg a Nashville SC ellen. A hétszeres aranylabdás futballista pazar góllal szerzett vezetést csapatának, a kupa sorsa tizenegyespárbajban dőlt el.

Három ex-Barcelona-játékos is végigjátszotta a mérkőzést az Inter Miami színeiben: Jordi Alba, Sergio Busquets és természetesen Lionel Messi is a pályán volt, utóbbi ráadásul az első félidő közepén gyönyörű gólt szerzett. Korunk egyik legnagyobb játékosa immár hét meccsen tízgólos új csapatában, és kiosztott már egy gólpasszt is.

MESSI GÓLJA ÉS A FINÁLÉ ÖSSZEFOGLALÓJA

A második játékrész elején egy sarokrúgás után némiképp szerencsés góllal egyenlített a Nashville, s mivel a rendes játékidőben több találat már nem született, következhettek a tizenegyesek. Messi és Busquets is betalált az elején (később Alba is), és a párbaj a tizenegyedik párban dőlt el, amikor már a kapusoknak is rúgniuk kellett. A Nashville kapuvédője kihagyta (védett a másik), így Messiék örülhettek, ők emelhették magasba a trófeát.

A Philadelphia Union végzett a harmadik helyen, amely otthon 3–0-ra legyőzte a mexikói Monterrey csapatát. A magyar válogatott Gazdag Dániel a 90. percig volt a pályán, a gólokat Jesus Bueno, Mikael Uhre és Alejandro Bedoya szerezte. Az első találat a 28. másodpercben esett, a jobb oldalról érkező passz után Gazdag négy méterről a bal kapufára lőtt, Bueno pedig a középre pattanó labdát közelről juttatta a kapuba.

LIGÁK KUPÁJA
DÖNTŐ

Nashville SC–Inter Miami 1–1 – tizenegyesekkel: 9–10

A HARMADIK HELYÉRT
Philadelphia Union–Monterrey 3–0
Philadelphia Union: Gazdag Dániel kezdő volt, a 90. percben cserélték le.

A KUPAÁTADÁS

Messi a 2004 és 2023 között szerzett 44 trófeájával minden idők legsikeresebb futballistája lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik