Emirates-kupa: az Arsenal tizenegyesekkel verte meg a Monacót

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.02. 21:07
null
Az Arsenal nyerte meg az Emirates-kupát (Fotó: Twitter/Arsenal)
Az Emirates-kupa elnevezésű felkészülési tornán (amely idén csupán egy meccsesre sikeredett) a Premier League-ben szereplő Arsenal tizenegyesekkel győzte le a francia élvonalbeli bajnokságban szereplő Monacót.

Az Emirates-kupa – melyet az Arsenal az Emirates Stadium avatása óta minden idény előtt megrendez – idén rendhagyóan indult, hisz a klub tiszteletét fejezte ki a klub legendás edzője, Arsene Wenger előtt, akinek a napokban mutatták be a szobrát az Arsenal stadionja előtt.

A 12. alkalommal megtartott „kupa” első félideje nem okozott csalódást. Mindkét együttes gyakran támadta a kaput, míg a 31. percben meg is született az első gól. Youssouf Fofana egy szépen középre adott labdát fejelt be a kapu jobb oldalába. (VIDEÓ ITT!) A monacóiak öröme nem tarthatott sokáig, hisz erre alig több mint tíz perccel már érkezett is az angol válasz, mikor Eddie Nketiah egy szögletből beívelt labdát küldött közelről a hálóba. (VIDEÓ ITT!)

A második játékrész már nem szolgált több izgalommal, így a találkozó szabályai szerint kezdődhetett is a tizenegyespárbaj – amelyet egyébként akkor is megtartottak volna, ha sikerül az egyik félnek eldönteni 90 perc alatt a találkozót, csak ebben az esetben tét nélkül rúghatták volna a büntetőket a csapatok.

A tizenegyeseket 5–4-re a londoniak nyerték meg, így ők hódították el az Emirates-kupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik