Dunaszerdahelyen elbúcsúztatták Kalmárt, majd nyert a Besztercebánya

Vágólapra másolva!
2023.08.26. 18:00
null
A DAC-szurkolók így búcsúztak Kalmártól (Fotó: Duducz Tibor)
A szlovák élvonal 5. fordulójában a Dunaszerdahely otthon 2–1-re kikapott a Besztercebányától.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
5. FORDULÓ
Dunaszerdahely–Besztercebánya 1–2 (0–0)
Dunaszerdahely,
Mol Aréna, 5635 néző. Vezette: Královic
DAC:
Popovics – Alex Pinto, Riszvanisz, Csinger, Andzouana – Kácer (Cermák, 78.), Dimun (Vitális, 88.), Herc – Ramadan (Niarhosz, 66.), Trusa (Veselovsky, 78.), Gavrics (Záhradník, 88.). Vezetőedző: Adrián Gula
Besztercebánya: Hruska – Willwéber, Godál, Uhrincat – Migala (Pisoja, 84.), Lupták, Richtárech (Hlinka, 79.), Záhumensky – Rymarenko (Depetris, 90.) – Enzo Arevalo (Joao Victor, 90.), Polievka (Slebodník, 84.). Vezetőedző: Michal Stasny
Gólszerző: Gavrics (53.), ill. Rymarenko (57.), Polievka (72.)

Elvesztette veretlenségét a DAC. Ugyan vezettek a hazaiak, de a tapasztalt vendégek megfordították a találkozót. Még úgy is, hogy büntetőt hibáztak.

Különös napra ébredt ma Felvidék. Ugyan gyönyörű napos idő volt, de egyben szomorú is. Adunaszerdahelyi klub szurkolói tudták, hogy ma aMol Arénában elbúcsúznak acsapatkapitányuktól, vezérüktől Kalmár Zsolttól. Az UltrasDunaszerdahely felvonulással nyitotta adélutánt, egy hatméteres molinót maguk előtt tartva, melyen ,,A kapitány köszönjük!“ felirat volt. Ezt asárga-kék molinót mindenki aláírhatta, üzenhetett amagyar játékosnak, aki atalálkozó után megkapta emlékbe adrapit.

Atalálkozó előtt aklub nevében Végh Tibor elnök búcsúzott el Kalmár Zsolttól. Egy bekeretezett képet adott emlékbe amagyar játékosnak, melyet aláírtak ajátékosok.

Atikkasztó hőségben első figyelemre méltó eseményre a8. percig kellett várni, amikor Csinger Márk nagyon közel volt, hogy megszerezze az első gólját aDAC-ban, de aváratlanul afejére kerülő labdát mellé bólintotta.

Majd eljött a13. perc. ,,Kalmááááár Zsoltiiiiii“ rigmusba kezdett aB-közép, tapsviharba fogott a5635 néző, sközben egy óriási szalutáló molinó emelkedett amagasba.

Mezőnyjáték folyt apályán, előbb a hazai kapusnak, Popovicsnak kellett megmutatnia atudását. Amások oldalon Herc lövése ment nem sokkal fölé. Közvetlenül aszünet előtt büntetőhöz jutott avendégcsapat. Avendégcsapat legnagyobb ásza, góllövője Polievka állt alabda mögé, de félmagas lövését ahazai kapus kiütötte.

Afordulás után előbb anagyszombati játékvezető borzolta sokadszor ahazai szurkolókat. Ekkor nem vette észre, hogy úgy szájon vágta Záhumensky Ammar Ramadánt, hogy a szír játékosból ömlött a vér, néhány perc múlva le is kellett őt cserélni.

Az 53. percben „felrobbant" aMol Aréna. Zseljko Gavrics 13 méterről abal felső sarokba küldte alabdát. Rövid ideig tartott ahazai öröm, mert Martin Rymarenko harcossága az egyenlítő gólt eredményezte.

Ugyan ment előre a hazai csapat, de játékában semmilyen meglepő elem nem volt. A tapasztalt vendégek vártak a kínálkozó alkalomra, amely a 73. percben el is érkezett: Pinto rossz hazaadására az első félidőben büntetőt kihagyó Róbert Polievka csapott le és nem hibázott.

A hátralévő húsz percben ugyan volt egy tizenegyesgyanús eset a vendégek tizenhatosán belül, amely után a játékvezető továbbot intett, de hazai helyzet nélkül folyt le a meccs hajrája, így elmaradt az egyenlítés.

PERCRŐL PERCRE



90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+1. perc Sárga lap a Slabodníkot ellökő Alex Pintónak.

Négy perc a ráadás.

90. perc Arevalót Joao Guimaraes, Rymarenkót Depetris váltja a másik oldalon.

88. perc Záhradník és Vitális Gavricsot és Dimunt váltja.

87. perc Herc középtávoli lövése közelről sem veszélyes.

86. perc
Ismét remek indítás Veselovskytól, Cermákot lerántja azonban a 16-oson belül Willwéber... TOVÁBB! A VAR szerint jogosan.

84. perc Migala és Polievka le, Marián Pisoja és Tibor Slebodník be.

82. perc Veselovsky passzával Niarhosz a 16-oso belül... és lesen is.

80. perc Cermák szépen játszik össze Gavriccsal, de kecsegtető helyzetből egy védőbe lő.

79. perc Marek Hlinka a pályán. Richtárech kétszer egyms után begörcsöt, egyszer a hazaiak segítettek rajta.

78. perc Dominik Veselovsky váltja Trusát, Ales Cermák pedig Kácert a DAC-nál.

72. PERC RÓBERT POLIEVKA! Egy vendégbedobás után Polievka megindul Pinto rossz hazaadásával, Riszvanisz és Csinger nem figyel, a táadó kicselezi őket, majd a kapus mellett higgadtan a kapuba lő. 1–2!

70. perc Ivószünet. Majd hideg zuhany...

66. perc Jannisz Niarhosz be, Ramadan le, szélsőcsere.

65. perc Gavrics balról az ötös elé teker egy szabadrúgást, Trusa a léc fölé lő kapásból.

61. perc Kácert, majd Godált kell ápolni a pályán hosszasan.

57. PERC MARTIN RYMARENKO egy remek bal oldali Záhumensky-beadást közelről a bal alsó sarokba vág. 1–1!

53. PERC OTT A GÓL! ZSELJKO GARVICS Andzouana passzát a jobb felsőbe rúgja a 16-osra betörve, 12 méterről, jobbal. 1–0!

50. perc Yhoan Andzouana is kap egyet. Egy sárga lapot, belemenésért. A reklamáló segédedző, Martin Kojnok is.

49. perc Trusa és Ramadan is kap egy nagyot.

47. perc Arévalo átemeli a labdát Popovicson... de a kapun is.

46. PERC FOLYTATJUK!

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

41. perc POPOVICS kivédi Polievka nem túl jól helyezett lövését! Jobbal, középmagasan helyezte a jobb sarok felé a labdát a csatár, a kapus bal kézzel elérte a labdát.

40. perc Szpirosz Riszvanisz felrúgja a 16-oson belül Arévalót, sárga lap és büntető.

37. perc Arévalo jó helyzetben középen, de mögé tart Polievka jobbról jövő beívelése.

33. perc Ismét Polievka kavargat, a szép beadást a kapu mellé vágja Rymarenko.

A vendégmester, Michal Scasny neve sokaknak ismerős lehet. Nem véletlenül, atyja a DVSC egykori mestere, Zdenek. Aki négy éve nem edzősködik, legutóbb a Sparta Prahánál ült le 33 meccs erejéig a kispadra, előtte a csapat sportigazgatója volt.

30. perc Csinger eladja a labdát, de aztán rohan vissza, s szereli is Arévalót! Előtte Gavrics és Dimun variált agyon egy jó helyzetet.

28. perc Herc 20-ról nem sokkal véti el a kaput, nagy taps a lelátókon.

24. perc Ivószünet.

22. perc Boris Godál kap sárga lapot Ramadan fellökéséért, Gavrics a léc fölé tekeri a szabadrúgást bal lábbal.

20. perc Polievka beadása is a védőké.

Egy kis örökmérleg: 37 mérkőzés, 14 DAC-os és 14 BB-sikerrel, 43, ill. 44 rúgott góllal.

12. perc Polievka kapáslövését eléri a bal alsó előtt a nagyot vetődő Popivics. Nem sokra rá a 16-os előteréből a kapushoz lő a veszélyes vendégcsatár, majd Arévalo kavargat, Csinger odalép, szöglet.


14. perc Akcióban a hazai B-közép, magasban a molinó.

8. perc Gavrics bal oldali, ballábas beadása a védőké. De korner, amelyet nem sokkal fejel a léc fölé Csinger, írja a parameter.sk.

3. perc Polievka tizenhatos előtti lövése kapuscsemege.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A DAC tiszta sárgában, a vendégek tiszta pirosban. Hatalmas hőség, bőven több 30 Celsius-foknál.

Fotók: D. T.

A hazai csapatból Kasa, Urblík, Brunetti sérült.

Ezekkel a szavakkal fog búcsúzni a dunaszerdahelyi B-közép a Besztercebánya elleni találkozón Kalmár Zsolttól: ,,Isten Veled Kapitány, a B-közép még visszavár! Sok sikert a jövőben, Piros Fehér Zöld mezben! Nem feledünk, s bárhol légy, büszke lesz rád FELVIDÉK!”.

Ugyan sokáig csend volt, de végül a klub is elbúcsúztatja Kalmár Zsoltot, mégpedig közvetlenül a szombati ligameccs után. A lefújás után a pályán búcsúztatja el a 6 év után távozó csapatkapitányt.

Az Ultras Dunaszerdahely egy meghívót küldött a Kalmár Zsoltnak, melyben arról írnak, hogy hirtelen bejelentett távozása mindenkit rosszul érintett és ezért őt a családjával együtt meghívja a szombati meccsre, melyen kapitányhoz méltóan, a viszontlátás reményében tudjanak a magyar játékostól elköszönni.

A MOL Arénában ismét megjelenik Kalmár Zsolt, aki fura körülmények között távozott Dunaszerdahelyről, ahol hat évet játszott. Ugyan az egyik szurkoló csoport már a múlt héten elbúcsúztatta a klub legendáját, de a dunaszerdahelyi tábor a MOL Arénában is szervez egy búcsúztatót.

Három hét után szerepel ismét a MOL Arénában a DAC. A Nike Liga 5. fordulójában a Besztercebánya lesz az ellenfele a sárga-kék együttesnek. A hazaiak folytatni szeretnék a jó sorozatukat, ebben az idényben még veretlenek. A találkozó fő mottója azonban nem a bajnoki meccs lesz.

Fotók, videó: Duducz Tibor





ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DAC–BESZTERCEBÁNYA MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik