Sepsi: az erdélyi magyar hírportáloknál vezető hír az újabb siker

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.07.09. 14:00
null
A napilapok az ismét elképesztő székely szurkolótábort is kiemelik (Fotó: Riti József Attila)
Dörzsölhették a tenyerüket vasárnap reggel a Prahova völgyében és a Tömösi-szorosban található benzinkutak és éjjel-nappal is nyitva tartó élelmiszerboltok tulajdonosai, hiszen valamennyit megszállták az immár kétszeres Szuperkupa-győztes Sepsi OSK hazafelé tartó, boldogan ünneplő szurkolói. A bajnok Farul felett aratott 1–0-s győzelemmel 13 éve nem látott bravúrt hozott össze a székelyföldi klub: legutóbb a CFR-nek sikerült két egymást követő évben (2009-ben és 2010-ben) is megnyernie a Román Kupát és a Szuperkupát.


A siker ellenére a Sepsi csak közvetve uralja a román sportmédia híreit, amelyben a Rapid viharos edzőváltása a fő téma. Az egy héttel a bajnoki rajt kezdete előtt az azeri Neftcihez távozó Adrian Mutu utóda ugyanis heves vitákat gerjesztett a bukaresti szurkolók és a klubvezetés között: előbbiek a korábbi debreceni támadót, Marius Sumudicát szeretnék a kispadon látni, a tulajdonosok viszont a Sepsitől alig egy hónapja távozott Cristiano Bergodit választották. A várhatóan hétfőn hivatalosan is kinevezett olasz trénernek pedig pénteken éppen a Sepsi ellen kell bemutatkoznia. A Prosport portál szerint Bergodi nem menne üres kézbe Bukarestbe, mert kívánságlistáján három szentgyörgyi játékos, Andres Dumitrescu, Nicolae Paun és a Szuperkupa legjobbjának választott Marius Stefanescu is szerepel.

A Gazeta Sportuilor a „A Sepsi Románia szuperbajnoka!” címmel tálalja a mérkőzést, ám az írás elsősorban a Farul gyenge játéka miatt aggódik, a szerdai, Seriff Tiraspol elleni BL-selejtező előtt. Az erdélyi magyar hírportáloknál viszont természetesen vezető hír az újabb szentgyörgyi siker. A Székelyhon szerint „Háromszéki specialitás lett a kupa, halmozzák a trófeákat a Sepsi OSK-nál” címmel tudósított a mérkőzésről, míg a Háromszék megyei napilap cikke a csapat játéka mellett az ismét elképesztő székely szurkolótábor teljesítményét is kiemeli.

A Sepsi vezetői a csapat összeszokottságát, egységét nevezték meg a siker kulcsaként, hiszen a kötelező U21-es játékoson (Bogdan Otelita, majd Darius Oroian) kívül kizárólag az előző szezonban is piros-fehérben szereplő játékosok léptek pályára. „Stabilak voltunk a pályán, látszott a fiúkon, hogy nagyon össze vannak szokva, és nem hagytak helyzeteket a bajnokcsapatnak. Hiszem és tudom, hogy ez a csapat sokkal többet kihozhat magából a bajnokságban, ahol az új igazolások is sokat fognak segíteni, pluszt adnak a csapatnak. Sokkal erősebbek leszünk, mint a tavaly” – nyilatkozta Hadnagy Attila sportigazgató, aki szerint hatalmas lesz a konkurencia a kezdő tizenegybe kerülésért.

Diószegi László klubelnök is biztos abban, hogy a Sepsi erősödött a nyáron, és újabb csodálatos évet szerez szurkolóinak. „Amikor először megnyertük a Román Kupát, még lehet azt mondani, hogy nem igazán erre koncentráltak a csapatok. De mind a kétszer megszereztük a Szuperkupát is, a bajnokot legyőzve, tavaly a kolozsvári CFR-t, idén a Farult” – vélte Diószegi, kiemelve a két másodosztályból érkezett fiatal, Otelita és Oroian várakozáson felüli teljesítményét. A szentgyörgyi klubelnök szerint azonban a jövőben a riválisok is jóval nagyobb figyelmet szentelnek majd a kupasorozatnak, mert a győztes 2024-től már az Európa Liga selejtezőibe nevezhet a Konferencialiga helyett.

A szentgyörgyi kispadon rögtön trófeával bemutatkozó Liviu Ciobotariu nemcsak edzőként, hanem apaként is büszke lehet, hiszen Ion Gheorghe fejesgóljánál fia, Denis Ciobotariu adta be remekül a labdát, „Szeretném megköszönni a játékosoknak, mert nagyon jól játszottak. Tréfáltam is velük, hogy a Sepsihez kellett szerződnöm, hogy serleget nyerjek. A csapat három trófeát szerzett az előző két idényben, ezért volt rajtam nyomás, erkölcsileg is kötelességemnek éreztem, hogy nyerjünk. De a játékosok nélkül semmit sem tudtam volna elérni” – nyilatkozta a szombat estig csak a bajnokságban és a kupában is csak második helyig jutó Liviu Ciobotariu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik