Román Szuperkupa: Gheorghe Hagi csapata, a Farul a Sepsi ellenfele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.07.08. 10:17
null
A sepsiszentgyörgyi labdarúgók egy alkalommal már a fejük fölé emelhették a Szuperkupa-győzelemért járó serleget (Fotó: Sepsi OSK)
A bajnok Farullal csap össze a Szuperkupáért a Román Kupa-győztes Sepsi OSK – a Ploiesti-­ben rendezendő mérkőzés szombaton 19 órakor kezdődik.

Az elmúlt három év leforgása alatt ötödször játszik kupatrófeáért a Sepsi OSK. A szentgyörgyiek szombaton 19 órától a román Szuperkupáért küzdenek meg a bajnok Farullal. A kétszeres Román Kupa-győztes és tavaly a Szuperkupát is elhódító székelyföldi csapat eddig egyetlen fináléját bukta el: a 2020-as kupadöntőt az FCSB ellen, éppen a jelenkori találkozónak is helyet adó ploiesti-i Ilie Oana Stadionban.

Sepsiszentgyörgyön annak ellenére sem voltak látványos változások a nyári szünetben, hogy a három trófeát nyerő Cristiano Bergodi vezetőedző távozott a csapattól. Az olasz szakembert váltó Liviu Ciobotariu hat új játékost (köztük ketten még utánpótláskorúak) kapott, az igazán nagy fogást, Gabriel Debeljuhot a végére hagyta a Sepsi vezetősége. A CFR-től érkező horvát center azonban egyelőre nincs azon a szinten, hogy bevethető legyen, Hadnagy Attila klubigazgató szerint nem is nevezik a mérkőzésre, és a Nemzeti Sportnak elmondta:  „Nem is akartunk sok játékost cserélni, a folyamatosságra szeretnénk építeni, bízunk azokban, akikkel az eddigi sikereket is elértük. A Szuperkupa nekünk ugyanolyan fontos, mint a Román Kupa volt, egy újabb trófea, amit meg szeretnénk nyerni, még ha ezúttal nem is jár mellé egy európai kupaszereplés vagy pénzbeli bónusz.”

A Farulnál már nagyobb volt a jövés-menés, ám a tulajdonos-vezetőedző Gheorghe Hagi elsősorban kölcsönadott, illetve korábban már kipróbált játékosokat vitt vissza a konstancai klubhoz.

„Nem erősödött, de nem is gyengült a Farul, hiszen a húzóembereik közül csak Louis Munteanu ment vissza a Fiorentinához, így riválisunk a bajnokságban ismét az esélyesek közé tartozik” – vélte az ellenfélről Hadnagy Attila.

A Sepsi kispadján első tétmérkőzésére készülő Liviu Ciobotariu látványos, nyílt sisakos mérkőzésre számít: „Gheorghe Hagit nagyon tisztelem azért, amit felépített, a csapata élvezetes támadófocit játszik. Csakhogy mi is jól felkészültünk, majd eldől, ki lesz motiváltabb. Jó lett volna valamivel hosszabb felkészülés, ám egy összeszokott keretet örököltem meg Cristiano Bergoditól, ami megkönnyítette a feladatomat: remek munkát végzett, ezt kell folytatnom.”

Niczuly Roland, a Sepsi csapatkapitánya szerint előnyt jelenthet, hogy a Farulnak sok válogatott játékosa van, akik a nemzeti együttesben szerepelve kihagyták a vakáció vagy a felkészülés egy részét.

„Jól akarunk kezdeni, a trófea ugyanis önbizalmat ad – ez most az új kezdet a Sepsinél” – fogalmazott a májusi kupadöntőben három tizenegyest kivédő kapus, aki készen áll az újabb szétlövésre is, mivel a román Szuperkupában döntetlen esetén nincs hosszabbítás.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik