MLS: Beckham elmesélte, hogyan tudta meg, hogy Messi őket választotta

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.07.04. 13:45
null
David Beckham egy közelmúltbeli Inter Miami-meccsen (Fotó:Getty Images)
Az adott pillanatban váratlanul érte, de természetesen nem lepte meg – ezt válaszolta David Beckham arra a kérdésre, hogyan értékeli, hogy a világbajnok labdarúgó, Lionel Messi végül az ő amerikai csapata, az Inter Miami ajánlatát fogadta el.

 

David Beckham mostanáig nem kommentálta nyilvánosan Lionel Messi szerződtetését, de a hétvégén, egy londoni zsinagógában tartott pódiumbeszélgetésen megtörte a csendet.

„Igaz, hogy a Salford Citynek is résztulajdonosa vagyok, és bár Salford tényleg remek hely, távolabb fekszik Argentínától, mint Miami, és Leo számára ez valószínűleg döntő tényező lehetett” – ez volt Beckham tréfás válasza arra a szintén tréfás kérdésre, miért nem Angliába vitte Messit.

Aztán a korábbi kiváló angol labdarúgó, akinek pillanatnyilag legfontosabb projektje az Inter Miami felépítése, erősítése, felelevenítette azokat a pillanatokat, amikor megtudta: hosszú hónapok előkészítő munkája beérett, a más ajánlatokat is latolgató Messi őket választotta.

„Az Inter Miami a karrierem egyik legnagyobb büszkesége, egyben az egyik legnagyobb kihívása, amely ugyanakkor rengeteg élménnyel jár – fogalmazott Beckham. – Néhány héttel ezelőtt arra ébredtem, hogy milliónyi üzenet érkezett a telefonomra. Ennyi azért nem szokott. Éppen Japánban tartózkodtam, elsőre nem értettem, mi történhetett. Aztán gyorsan világossá vált: az volt az a nap, amikor Messi bejelentette, hogy a Miamit választotta. Természetesen nem lepett meg a döntése, hiszen mindig is az volt az álmom, és ilyen értelmű ígéretet tettem a drukkereinknek is, hogy a legjobb futballistákat próbálom Miamiba igazolni. De amikor arról értesülsz, hogy a legjobbak egyike, ha nem maga a legjobb, aki mindent megnyert, aki még mindig nagyszerű formában van, és még mindig fiatal, a te csapatodban akar játszani, az bizony felemelő pillanat. Noha a hivatalos bemutatása még nem történt meg, máris nagyszerű napokat élek.”

A tervek szerint Messi július 21-én, a mexikói Cruz Azul ellen mutatkozik be a miami csapatban a két ország közös sorozata, a Ligák Kupája keretében, az egyesült államokbeli bajnokságban (MLS) pedig augusztus közepétől hat mérkőzése lesz arra, hogy csodát tegyen a pillanatnyilag csoportutolsó csapattal.

Mint ismert, Sergio Busquets is az Inter Miamiban folytatja, és Beckham klubja mindent megtesz azért, hogy Sergio Ramost is szerződtesse.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik