Argentína: leírhatatlan hangulatban lett bajnok a River Plate

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.16. 09:44
null
A River szurkolói azért gyűltek össze a Monumental-stadionba, hogy bajnoki címet ünnepelhessenek, és nem is kellett csalódniuk (Fotó: AFP)
Az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajokságban (Liga Professional) 38. alkalommal ünnepelhet bajnoki címet a River Plate, miután a 25. fordulóban 3–1-re győzött az Estudiantes ellen és két meccsel a szezon vége előtt kilenc ponttal vezet a 2. helyen álló Talleres előtt. 


Argentínában egy naptári évben két bajnokságot rendeznek az élvonal 28 csapatának. Az idei első, januártól augusztusig tartó, 27 fordulós kiírás a hajrájánál tart. A River Plate szombaton a 7. helyen álló Estudiantes elleni hazai meccsen abban a tudatban léphetett pályára, hogy két fordulóval a szezon vége előtt bajnok lesz, ha legalább egy pontot szerez.

Ennek megfelelően fantasztikus hangulatban 65 ezer néző fogadta a csapatokat Buenos Airesben, a Moinumental-stadionban és a vendéglátók már a 2. percben megszerezték a vezetést a védők között remek ütemben kilépő és tíz méterről eredményes Lucas Beltrán révén, aki 11 góljával a River legeredményesebb játékosa ebben a szezonban. A szünetig még két gólt szerzett a River (a harmadikat 11-esből), így hamar eldőlt a meccs.


A kispadról a korábbi kiváló válogatott labdarúgó, Martín Demichelis által irányított hazaiak 3–1-re győztek, így kilenc ponttal vezetik a tabellát a 2. helyen álló Talleres előtt, és már biztos, hogy megnyerik a bajokságot. A River története 38. bajnoki címét ünnepelheti, legutóbb 2021-ben lett aranyérmes.



LIGA PROFESSIONAL
25. FORDULÓ

River Plate–Estudiantes 3–1 (Beltrán 2., De la Cruz 18., Barco 31., ill. Méndez 67.)
Az élcsoport állása: 1. River Plate 57 pont, 2. Talleres de Córdoba 48, 3. San Lorenzo 43 (24 meccs)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik