Arany-kupa: az Egyesült Államok Kanadát drámai csatában legyőzve elődöntős – videó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.10. 07:33
null
Drámai csatában, tizenegyespárbajban ejtette ki Kanadát az elődöntőbe jutó Egyesült Államok (Fotó: Getty Images)
A házigazda Egyesült Államok fordulatokkal tarkított mérkőzésen tizenegyespárbajban ejtette ki Kanadát az észak- és közép-amerikai zóna (CONCACAF) Arany-kupájának negyeddöntőjében, így a legjobb négy között Panama ellen játszik a fináléba kerülésért.

 

A nagy mezőnyfölényben játszó amerikaiak sokáig nem tudták kihasználni dominanciájukat Kanada ellen, majd a 88. percben Brandon Vázquez egy mesteri bal oldali keresztlabda után fejelt a kapuba. (VIDEÓ ITT)

Kanada azonban nem sokkal később büntetőhöz jutott, melyet Steven Vitória értékesített, hosszabbításra mentve a találkozót – 1–1. (VIDEÓ ITT)

A kétszer 15 perces ráadásban sem változott a játék képe, ám a 109. percben Jacob Shaffelburg bombagóljával Kanada már az állást is megfordította. (VIDEÓ ITT)

Itt viszont még nem volt vége a meccsnek, a 114. percben Gianluca Busio lövésébe Scott Kennedy ért bele szerencsétlenül (VIDEÓ ITT), kiegyenlítve az állást az amerikaiaiknak (öngól).

A hosszabbítás több gólt nem hozott, a tizenegyespárbaj során pedig a kanadaiak háromszor sem tudták bevenni Matt Turner kapuját, miközben az amerikaiaktól csak Vázquez hibázott. Így az Egyesült Államok bejutott az elődöntőbe, s Panamával csap össze.

A TOVÁBBJUTÁSRÓL DÖNTŐ TIZENEGYES

 



ÖSSZEFOGLALÓ

 



CONCACAF ARANY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Egyesült Államok–Kanada 2–2
(0–0, 1–1, 1–1, 2–2) –tizenegyesekkel: 3–2 (B. Vázquez 88., S. Kennedy 114. – öngól, ill. Vitória 90+3. – 11-esből, Shaffelburg 109.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik