AIPS: kollégáink is futballoztak és fát ültettek Bulgáriában

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.07.03. 14:47
null
A magyar csapat
A Délkelet-Európai Sportújságírók Szövetsége (SEESJA) kongresszusa és 9. futballtornája zajlott a múlt hét végén a bulgáriai Pazardzsikban – magyar részvétellel.

 

Az új bolgár sportminiszter, a volt ralibajnok Dimitar Iliev is felszólalt, a városi sporttanácsos, a riói olimpia RG-s bronzérmese, Reneta Kamberova szinte minden programon részt vett, a híres bolgár sportolók relikviáiból rendezett kiállítást pedig Todor Popov, Pazardzsik polgármestere nyitotta meg.

 

Ott volt az eseményen a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség európai szekciójának (AIPS Europe) vezérkara is, amely büróülést is tartott Charles Camenzuli, a máltai elnök, Murat Agca, a török főtitkár, Erodotos Miltiadusz, a ciprusi pénztárnok, Jannisz Darasz tiszteletbeli elnök és Szöllősi György alelnök, valamint a házigazda bolgár sportújságírók főnöke, Najden Todorov részvételével.

A SEESJA hagyományos, már 9. alkalommal megrendezett, a neves bolgár kommentátorról, Nikolaj Kolev-Michmanáról elnevezett kispályás futballtornáján ezúttal is részt vett a magyar sportújságírók együttese, a csapatkapitány Bobory Balázs, lapunk rovatvezetője volt.

 

A tornát Moldova együttese nyerte, a mieink a 4. helyen végeztek hat csapatból, kiérdemelve a fair play-díjat és Murányi Domonkos (a Sportal.hu munkatársa, korábbi kollégánk) révén a gólkirályi címet is.

Az eseményen részt vevő több mint száz sportújságíró közös fotóval köszöntötte a sportújságírás világnapját, és az európai sportújságírás tizenegy fáját is elültették egy helyi parkban, ahol immár a magyar sportújságíróknak is van egy fája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik