Eszék: immár hivatalos, hogy az Opus Arena nevet viseli az új stadion

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 11:21
null
Az Opus Arena belülről (Fotó: Facebook/Magyar Sportújságírók Szövetsége)
Pénteken (ma) és egy nappal később, július 1-jén nyitja meg a kapuit bérletesei előtt az NK Osijek új hazai stadionja, az Opus Arena – derült ki az OPUS GLOBAL Nyrt névadó szponzor közleményéből. 
Az Opus Arena Horvátország egyetlen teljesen fedett stadionja. Eszéken az UEFA 4-es kategóriájú szabványának megfelelő stadion; 13 005 fedett ülőhellyel, 454 VIP-üléssel és 9 Sky Box-szal rendelkezik. Az új komplexum kialakításakor minden olyan igényt figyelembe vettek, amely ma a legmagasabb szintű labdarúgó-mérkőzések megrendezéséhez szükséges. A futballon kívül a stadion számos más rendezvénynek is otthont adhat, például konferenciáknak, kiállításoknak, bemutatóknak és egyéb eseményeknek. A komplexum összesen hét pályát, utánpótlás- és edzőcentrumot is magában foglal. Az arénában az innovatív technológiák is helyet kapnak a teljes létesítményt pásztázó kamerarendszeren és LED-es világításon túl.

„Az OPUS GLOBAL Nyrt. nemcsak horvátországi leányvállalattal rendelkezik, hanem megérett arra, hogy régiós szinten is megszilárdítsuk stratégiai jelenlétünket. Az Opus Arena névadó szponzoraként hosszú távú elkötelezettségünket bizonyítva erősítjük jelenlétünket Horvátországban és a térségben” – emelte ki dr. Lélfai Koppány, az OPUS GLOBAL Nyrt. vezérigazgatója.

Az NK Osijek új stadionjának névhasználati jogát az OPUS GLOBAL hosszú távra vásárolta meg, így logója is beépül az új stadion belső és külső márkajelzésébe.Az első hivatalos mérkőzés az Opus Arenában az NK Osijek–Slaven Belupo mérkőzés lesz 2023. július 22-én. Az első magyarországi csapat, amely a nemzetközi szinten is kiemelkedő pályára lép, a ZTE FC lesz, a horvát bajnokság 3. helyezettjével, az NK Osijekkel 2023. július 27-n mérkőznek meg az Európa-konferencialigában. Az első válogatott meccs pedig Horvátország Törökország elleni csatája lesz majd október 12-én, az Eb-selejtezősorozatban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik