Minifutball: rangos nemzetközi tornán készül a vb-re a magyar válogatott

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.06. 10:33
null
Galántán vesz részt felkészülési tornán a minifutball-válogatott (Fotó: Czifra Mária/Országos Minifutball Szövetség)
Új csapatkapitánnyal készül a Nagy Lajos irányította magyar minifutball-válogatott az október végi világbajnokságra – áll az Országos Minifutball-szövetség közleményében. A csapat a Galántán rendezett nemzetközi tornán az Egyesült Államokkal is megmérkőzik.

 

A magyar minifutball-válogatott gőzerővel készül az október végén, az Arab Emírségekben található Rász el-Haimában rendezendő világbajnokságra. Nagy Lajos szövetségi kapitány csapata ennek első fontos állomásaként vasárnap és hétfőn nemzetközi tornán vesz részt a szlovákiai Galántán.

A magyar válogatott az A jelű csoportba került az Egyesült Államok és Bulgária mellett. A nemzetközi kupán hat ország válogatottja szerepel, a B-csoportban a házigazda Szlovákia mellett az Eb-n második Románia, valamint Anglia kapott helyet. Hétfőn a helyosztókat rendezik.

„Tökéletes lehetőséget nyújt ez a torna arra, hogy az új, kibővített keretet felmérjem, az új játékosokat rendkívül erős csapatok ellen teszteljem” – nyilatkozta Nagy Lajos, a válogatott szövetségi kapitánya.

Új csapatkapitánya is lett a válogatottnak, a korábban már vb-n és Eb-n is szereplő Barabás
Miklós,
aki elmondta, igyekszik meghálálni a bizalmat: „Jól halad a felkészülés, de még az út elején járunk. Jó erőfelmérő lesz a torna, végre láthatjuk, hogy hol is tartunk. Sok játékosnak ez lesz az első válogatott fellépése”.

MINIFUTBALL
EMF NATIONS GAMES
CSOPORTKÖR
Május 7., 13.30.:
Magyarország–Egyesült Államok
Május 7., 16.45.: Magyarország–Bulgária

A magyar minifutball válogatott kerete:
Kapusok: Benke András, Bohony Bálint, Tajti Bence, Wittner Máté
Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Bene Zoltán, Bozsoki Imre, Cseri Gergő, Csoszánszki Dávid, Dunai András, Fülöp Viktor, Győri Barnabás, Hadházi Sándor, Hrabovszki Zoltán, Jáger Roland, Kozó Viktor, Lovász Bence, Nagy Dániel, Nádasi Kornél, Talabér Attila, Zámbó Tibor
Másodedzők: Nagy Gábor, Trencsényi János
Szövetségi kapitány: Nagy Lajos

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik