CIES: Kerkez Milosnál csak egy U20-as labdarúgó játszott többet a világon

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 09:46
null
A CIES mérései szerint Kerkez Milos az egyik legrutinosabb U20-as játékos a világon (Fotó: Getty Images)
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a világ 75 bajnokságát vizsgálva összegyűjtötte azt a 200 U20-as labdarúgót, aki az elmúlt egy évben a legtöbb játéktapasztalatot szerezte. Az AZ és a magyar válogatott 19 esztendős balhátvédje posztján a második legrutinosabbnak számít.

 

A CIES az elmúlt 365 napban lejátszott meccseken kapott percek számát, azok színvonalát és az elért eredményeket vizsgálva kialakította a relatív tapasztalatszerzési értéket, amely rangsorolja a tíz pozíció szerinti 20 legjobb U20-as játékost.

Az AZ magyar válogatott balhátvédje, Kerkez Milos 3.01-es relatív tapasztalati értéke a második legerősebbnek számít a posztján, csak a Barcelona játékosa, Alejandro Balde előzi meg őt (3.13). Poszttársai közül Kerkez játszotta magasan a legtöbb percet az elmúlt 365 napban (4777), Balde a meccsek színvonalára kapott értékben bizonyult sokkal jobbnak a magyarnál.


Érdemes kiemelni, hogy az összes pozíciót figyelembe véve Kerkez Milos kapta a második legtöbb játéklehetőséget a világon, egyedül a Santos csatára, Marcos Leandro bizonyíthatott többet nála (4854 perc).

 

Az összes pozíciót tekintve nem mellesleg Kerkezé a hetedik legmagasabb relatív tapasztalati érték.

A pozíció szerinti legjobbak
Plamen Andrejev (Levszki Szófia, kapus), António Silva (Benfica, középhátvéd), Alejandro Balde (Barcelona, balhátvéd), Rico Lewis (Manchester City, jobbhátvéd), Arthur Vermeeren (Royal Antwerp, védekező középpályás), Gavi (Barcelona, középső középpályás), Bilal el-Hanusz(KRC Genk, támadó középpályás), Matheus Martins (Watford, balszélső), Ángelo Gabriel (Santos, jobbszélső) és Marcos Leonardo (Santos, középcsatár)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik