Belgium: Kimondom nyíltan, ő legyen a kapitány! – Lukaku

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.01.01. 16:15
null
Emlékezetes pillanatok a horvátok elleni vb-meccsről: Thierry Henry vigasztalja a helyzeteit elrontó Romelu Lukakut (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a sikertelen világbajnoki szereplés után Roberto Martínez távozott a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A minap Romelu Lukaku a Sky Italiának – sok egyéb mellett – nyilatkozott a szerinte ideális utódlásról: csakis a stábban eddig is helyet kapó Thierry Henry lehet a következő kapitány.

„Számomra ő Belgium következő kapitánya – fogalmazott Romelu Lukaku. – Neki kell lennie, efelől szemernyi kétségem sincs. Kimondom nyíltan, ő legyen a következő kapitány! Mindannyian tiszteljük, ismeri a csapatot, a ligát, a stábot, jól ért az edzői mesterséghez, és mivel megnyert mindent, ismeri a sikerhez vezető utat. Szerintem ő az ideális választás.”

A horvátok elleni, csoportbeli kieséshez vezető vb-mérkőzésen több nagy helyzetet elpuskázó, tragikus hőssé váló Lukaku szerint súlyos hiba lenne mindent a nulláról kezdeni, és úgy véli, a kapitányt kereső belga szövetség nem is törekszik ilyen megoldásra.

„Az én generációm nem nyert még trófeát, de nem szabad feladni a reményt” – tette hozzá az Inter támadója, szót ejtvén egyebek mellett arról is, hogy a tetemes (11 pontos) lemaradás ellenére „hisz a csodában”, azaz abban, hogy a jelenleg ötödik helyezett fekete-kékek elhódíthatják az olasz bajnoki címet.

Lukaku maradna Milánóban
Romelu Lukaku nyár óta a Chelsea kölcsönjátékosaként szerepel az Interben.

„Maradni akarok az Internél. Nyáron beszélhetünk a Chelsea-vel, hogy megtaláljuk a megoldást erre a helyzetre, és ismét teljes értékű Inter-játékos legyek” – nyilatkozta a Reuters tudósítása szerint. (MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik