Világfutball: egy híján minden idei meccsüket megnyerték, megvan a 10. BL-címük is

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.17. 07:39
A nyolccsapatos csoportkörnek és a négyes döntőnek otthont adó Auckland City 3–0-ra legyőzte a tahiti AS Vénust a labdarúgó Óceániai Bajnokok Ligája szerdai fináléjában, ezzel fennállása során tizedik alkalommal is elhódította a serleget, és jogot szerzett a részvételre a következő klubvilágbajnokságon.

Az új-zélandi válogatott Cameron Howieson büntetőből szerezte meg a vezetést – egykor belekóstolt az angliai és a skót futballba is –, a spanyol Gerard Garriga lőtte a másodikat, egy világjáró argentin, Emiliano Tade a harmadikat.

Az Auckland City 2017 után lett újra az óceániai térség bajnoka, és fölényére jellemző, hogy 10 elsőségével szemben a ranglista második helyezettje, a szintén új-zélandi Waitakere United csupán kétszeres győztesnek mondhatja magát. A Vénusnak ez volt az első fináléja.

Az Óceániai BL megelőző két kiírása a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

A mostani idény nyolccsapatos csoportkörét augusztus 5. és 11. között szintén Aucklandben rendezték meg, ezt követte három nap pihenő után a négyes döntő.

Az odahaza is bajnoki rekorder Auckland City nem akármilyen évet produkál: három tétmérkőzés-sorozatban vesz részt (bajnokság, kupa, BL), és az eddigi 29 meccséből 28-at megnyert; a fennmaradó egy döntetlenre végződött.

ÓCEÁNIAI BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, AUCKLAND
Elődöntő

Vénus (tahiti)–Hienghene Sport (új-kaledóniai) 4–0
Auckland City (új-zélandi)–Central Coast (Salamon-szigeteki) 2–0
Döntő
Auckland City–Vénus 3–0 (2–0)
Gólszerző:
Howieson (13. – 11-esből), Garriga (29.), Tade (89.)

A DÍJÁTADÁS MÁMORA


SZÖVETSÉGI GRATULÁCIÓ


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik