Klub-vb: Benzemáék 11 perc alatt lerendezték az Aucklandet

Vágólapra másolva!
2023.12.12. 21:00
null
Karim Benzema tette fel a koronát az Al-Ittihad továbbjutására (Fotó: Getty Images)
Könnyed, 3–0-s sikert aratott a szaúdi Al-Ittihad az új-zélandi Auckland City ellen a dzsiddai klubvilágbajnokság selejtezőjében.

A tornának otthont adó Szaúd-Arábiát a helyi élvonalbeli bajnokság (Saudi Pro League) címvédőjeként képviseli a sárga-fekete együttes, s elég hamar meglátszott a minőségbeli különbség a nemzetközi szinten is magasan jegyzett játékosokkal (Karim Benzema, Fabinho, N'Golo Kanté), illetve egy, a River Plate-tel korábban mindent megnyerő edzővel (Marcelo Gallardo) „feltuningolt” Al-Ittihad és az Óceániai Bajnokok Ligáját megnyerő, hivatalosan amatőr – rossz nyelvek szerint valójában profi – Auckland City között.

Az első félidő hajrájában a szaúdi csapat 11 perc alatt rámolt be három gólt az új-zélandiak kapujába, s ezzel eldöntötte a lényegi kérdéseket – Romarinho, N'Golo Kanté és Karim Benzema volt eredményes. A fordulás után visszavett a tempóból az Al-Ittihad, s könnyedén továbbjutott a következő fordulóba, ahol az Afrikai Bajnokok Ligáját megnyerő egyiptomi Al-Ahlival mérkőzik meg az elődöntőbe jutásért, ahol a Libertadores-kupát megnyerő Fluminense vár a győztesre.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, SZAÚD-ARÁBIA
SELEJTEZŐ
Al-Ittihad (szaúdi)–Auckland City (új-zélandi) 3–0 (Romarinho 29., Kanté 34., Benzema 40.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik