Katar: James menthette meg a pályán szívrohamot kapott mali játékost

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.13. 09:59
null
Az al-Vakra csapatorvosa szerint James közbeavatkozása nélkül leállhatott volna Coulibaly szíve (Fotó: AFP)
Heroikus tettet hajtott végre az Evertontól az al-Rajjanhoz szerződő James Rodríguez az al-Vakra elleni bajnoki első félidejében: az ellenfél labdarúgója, Ousmane Coulibaly éppen mellette esett össze – a későbbi beszámolókból kiderült, szívrohamot kapott –, s az al-Vakra orvosa szerint könnyen lehet, hogy a kolumbiai középpályás szakszerű közbeavatkozása nélkül életét vesztette volna a mali válogatott védő.

 

Az al-Vakrában játszó 32 éves védő az első félidő végéhez közeledve összeesett az al-Garafa Stadion gyepén, közvetlenül saját kapuja előtt. James Rodríguez azonnal kapcsolt és Ousmane Coulibaly segítségére sietett, felemelte az egész testében rángatózó játékos fejét, hogy könnyebben juthasson levegőhöz.

Szerencsére nem sokkal a szakszerű közbeavatkozás után megérkeztek az orvosi stáb tagjai, illetve a mentősök, akik a pályán stabilizálták Coulibaly állapotát, majd kórházba szállították. Az al-Vakra csapatorvosa szerint könnyen lehet, hogy James segítségnyújtása nélkül leállt volna a mali válogatott játékos szíve, hiszen amikor odaértek, már rendkívül gyenge volt a pulzusa.


Heroikus tette mellett azzal hívta fel magára a figyelmet a 82-szeres kolumbiai válogatott középpályás, hogy az eset miatt félbeszakított, de még aznap (hétfőn) bepótolt bajnokin duplázott, ráadásul egyik gólját remekbe szabott szabadrúgásból szerezte.

Az al-Vakra azóta közleményt adott ki, melyben elárulta, játékosa már jól van, állapota stabil, de néhány napig még orvosi megfigyelés alatt marad.

Tavaly júniusban a dán válogatott Christian Eriksennel történt hasonló a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. A középpályás a Finnország elleni koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a pályán, de csapattársai, valamint az orvosi stáb gyors és hatékony közbelépésének köszönhetően meg tudták menteni az életét. Eriksen azóta szívritmus-szabályozót kapott, emiatt az olasz Internazionalénál megszűnt a szerződése, de folytatni akarja pályafutását, és most klubot keres magának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik