Afrika-kupa: Mahrezék nem bírtak a 26 év után visszatérő Sierra Leonéval

Vágólapra másolva!
2022.01.11. 16:02
null
Mahrez (balra) és társai hiába alakítottak ki több helyzetet (Fotó: AFP)
A Kamerunban zajló labdarúgó Afrika-kupa harmadik játéknapjának első mérkőzésén Algéria általános meglepetésre csupán gól nélküli döntetlent játszott a tornán 26 év után újra szereplő Sierra Leone válogatottjával.

Az előzetes várakozások azt sugallták, hogy a nyitómeccs után most ismét egynél több gólt láthatunk egy mérkőzésen, hiszen Algéria a címvédő és a 29. a világranglistán, míg a tornán 1996 után újra szereplő Sierre Leone a 108. pozíciót foglalja el a rangsorban. Ráadásul az észak-afrikaiaknál olyan sztárok kaptak helyet a kezdőben, mint Rijad Mahrez, Iszlam Szlimani vagy éppen Rami Benszebaini, míg a nyugat-afrikaiak négy Kamarával a kezdőben – és egy rakat klub nélküli játékossal a keretükben – próbálták felvenni a ritmust.

S meglepetésre sikerrel tették ezt, ha ugyanis van meddő mezőnyfölény, az tökéletesen jellemző volt az algériaiakra az első 45 percben, ráadásul hiába a már-már nyomasztó labdabirtoklási mennyiség Mahrezéktől, mégis Kamaráék próbálkoztak többször kapura lőni – más kérdés, hogy mindkét brigád csupán egy-egy alkalommal késztette védésre az ellenfél kapusát.

Fordulás után röviddel viszont egy kontra végén Alhaji Kamara megtörte a jeget és betalált, de lesről, így a mauritiusi Ahmad Heeralall játékvezető – a VAR igénybevétele nélkül is – jogosan érvénytelenítette a találatot.

Ez felpiszkálta Szlimaniékat és sorra alakították ki a helyzeteket, de a nagyszerű napot kifogó Mohamed Kamara kapus eszén nem tudtak túljárni. Az utolsó húsz percre fordulva Sierra Leone ki-kiszabadult már a szorításból, így nyitott küzdelmet hozott a találkozó vége, ám hiába próbált mindkét csapat cserékkel frissíteni, a győztes gólt egyik gárdának sem sikerült megszerezni, így megszületett az idei torna első gól nélküli döntetlenje, aminek kétségtelenül a Sierra Leone-i válogatott örülhet jobban.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
1. FORDULÓ
E-CSOPORT

Algéria–Sierra Leone 0–0

KÉSŐBB
D-CSOPORT
17.00:
Nigéria–Egyiptom
20.00: Szudán–Bissau-Guinea

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik