Labdarúgás: kilencedszer rendezték meg a Buzánszky Jenő-kupát

Vágólapra másolva!
2021.07.02. 21:12
null
(Fotó: karpataljalap.net)
A 2020–2021-es tanévben kilencedik alkalommal rendezték meg a Buzánszky Jenőről elnevezett labdarúgókupát a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola sportpályáján – számolt be róla a Kárpátalja hetilap.

A labdarúgókupa célja a futball népszerűsítése, az ifjú sporttehetségek felkutatása, versenylehetőség biztosítása és emellett tisztelgés Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori hátvédjének emléke előtt.

„Hatalmas öröm számunkra, hogy a karantén után végre személyesen is találkozhatunk, és kiszabadulhattunk kicsit az online világból” – emelte ki köszöntőjében ifj. Buzánszky Jenő, a rendezvény névadójának fia, a Miniszterelnökség munkatársa, a sportrendezvény védnöke.

„A haza számunkra ugyanúgy Kárpátalja, mint Magyarország, Felvidék, Erdély vagy Délvidék, és ezt Buzánszky Jenő, a kiváló labdarúgó is tudta, és meg is élte élete minden napján, hiszen a határon túli magyarokkal egyek vagyunk, egy nemzet vagyunk és a nemzetegyesítésnek mindenben, így a sportban is meg kell valósulnia” – hangsúlyozta id. Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott elnöke, az Aranycsapat testületi elnöke.

A 2021 márciusától májusáig tartó jelentkezési időszak alatt három különböző kategóriában volt lehetőség jelentkezni a kupára, mégpedig általános iskolás fiúk (15 éves korig), középiskolás fiúk (15–17 évesek) és általános iskolás lányok (17 éves korig) kategóriákban. Ez idő alatt 16 csapat jelentkezett 12 intézményből összesen 156 játékossal. A részt vevő csapatok három kategóriában, körmérkőzéses rendszerben mérték össze ügyességüket a labdarúgás terén.

További részletekről ide kattintva olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik