Wales: továbbjutott a kupában a „nem létező ificsapat”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.08. 12:44
null
Az Ynysddu játékosai ünnepelhettek a végén (Fotó: BBC)
Ahogy arról beszámoltunk, a walesi ifjúsági FA-kupa első körében egy adminisztrációs malőr folytán a felnőttcsapatával a hatodosztályban szereplő Ynysddu Welfare FC U18-as csapatát is kisorsolták: a Briton Ferry hasonló korosztályú csapata ellen – a probléma csupán annyi volt, hogy az Ynysddu Welfare-nek nem volt ilyen korosztályú csapata. Mára viszont van, sőt, tovább is jutott a kupában.

A sorsolás nagy nyilvánosságot kapott, miután az Ynysddu megosztotta a sztorit Twitteren és a Gwent megyei klub két nap alatt összekapott egy csapatra való 16–18 éves fiatalt, így kiállhatott vasárnap a Briton Ferry ellen. A toborzás olyan jól sikerült, hogy mára az Ynysddunak több játékosa van az U18-as csapatában, mint a Chelsea-nek.

Ezzel pedig nem is ért véget a „nem létező ificsapat” tündérmeséje. A két éve létszámhiány miatt megszüntetett és most újjáélesztett ificsapat tagjai múlt héten hétfőn edzettek először együtt – a legtöbb játékos nem is ismerte egymást korábban.

A vasárnapi mérkőzés igazán remekül sikerült: a Ynysddu Welfare U18-as fiataljai ugyanis 120 perc után 2–2-es döntetlenre álltak a Briton Ferry otthonában, s tizenegyesekkel 7–6-tal jutottak a következő körbe. Nem is rossz, ahhoz képest pláne, hogy három hete még nem is létezett a csapat.

A TIZENEGYESPÁRBAJ ÉS AZ ÜNNEPLÉS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik