Libertadores-kupa: a Chapecoense győzelemmel mutatkozott be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.08. 08:37
null
Megható gólöröm a Chape-játékosoktól (Fotó: AFP)
A dél-amerikai Libertadores-kupa csoportkörének első fordulójában a brazil Chapecoense 2–1-re győzött a venezuelai Zulia vendégeként. A Chapénak ez volt az első mérkőzése a kontinens legrangosabb kupasorozatában.

Első nemzetközi mérkőzésén lépett pályára a Chapecoense a 99 napja történt novemberi repülőgép-baleset óta, amelyben 71 ember – köztük 19 Chape-futballista – vesztette életét.

A brazil együttes – amely tiszta fehér szerelésben játszott – Reinaldo és Luiz Antonio révén kétgólos előnyre tett szert. A hazaiaktól a veterán Juan Arango szépített, aki korábban a Mallorcában és a Mönchengladbachban is hosszú évekig légióskodott.

A 7-es csoportban a Chape és a Zulia mellett az argentin Lanús és az uruguayi Nacional verseng. A Chape Libertadores-kupa-keretében a balesetet túlélő Neto és Alan Ruschel is szerepel.

A Chape 2014-ben – 35 év után ismét – feljutott a brazil élvonalba, majd 2016-ban óriási meglepetésre eljutott a Sudamericana-kupa döntőjéig, ám a szerencsétlenség miatt a fináléban nem tudott kiállni. A döntőbeli rivális kolumbiai Atlético Nacional kezdeményezésére a kontinentális szövetség (CONMEBOL) a Chapét hirdette ki győztesként.

A LEFÚJÁS UTÁNI PILLANATOK:



ÖSSZEFOGLALÓ:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik