Románia: Miriuta lemond; már csapatot is talált – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.20. 11:10
Román sajtóhírek szerint meneszti vezetőedzőjét, Miriuta Lászlót a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi szezonjában ezüstérmes, de a Pandurii elleni pénteki vereséget követően jelenleg csak az ötödik helyen álló Marosvásárhely. A szakember azóta megerősítette távozását, de nem menesztésről beszélt, hanem arról, hogy ő mond le.

A Dolce Sport Tv híre szerint a Pandurii otthonában elszenvedett 2–0-s vereség végzetes volt a marosvásárhelyi vezetőedző, Miriuta László számára, ugyanis a gyakori edzőváltónak számító klub vezetői már döntöttek a menesztéséről. A forrás szerint a Marosvásárhely új vezetőedzője minden valószínűség szerint Cristiano Bergodi lesz, míg Miriuta valószínűleg a bennmaradásért küzdő, 12. helyen álló Botosaninál kap munkát. A botosáni klub két hete szakított Leo Grozavuval, akinek utódját azóta is keresik.

Miriuta a Digi Sportnak megerősítette, hogy távozik az ASA-tól, de úgy fogalmazott: nem rúgják ki, hanem maga nyújtja be a lemondását.

„Leülök ma tárgyalni a vezetőséggel, mert el kell rendeznünk bizonyos dolgokat. Vasárnap van, tehát nem munkanap, bár voltam az edzésen, ezért a szerződésbontásra hétfőn kerül sor” – nyilatkozta.

Miriuta 11 bajnoki mérkőzésen és két Európa-liga-selejtezőn irányította a vásárhelyi csapatot, öt győzelem és öt döntetlen mellett három vereséget könyvelt el.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy Magyarországona Videoton is edzőt keres (sőt, hamarosan be is jelentik az új trénert), amelynél 1996-ban futballozott Miriuta, és amelynek a játékoskeretét jól ismeri, hiszen Lang Ádámmal, Pátkai Mátéval és Rudolf Gergellyel is együtt dolgozott az előző idényben Győrben. És jól ismerheti Kovács Zoltán sportigazgatót is, hiszen 1998-ban Újpesten rövid ideig csapattársak voltak (A moldovai Zimbru ellen 3–1-re megnyert BL-selejtezőben ők szerezték a lilák góljait – Kovács kettőt is. Ráadásul a Vidi jelenlegi edzője, Pető Tamás is játszott azon a meccsen az Újpestben.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik