Copa América: a brazilok sikerével megmenekültek Jamesék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.21. 23:12
null
James Rodríguezék (balra) a Peru elleni iksz után Argentínával találkoznak (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Copa América C-csoportjának záró fordulójában Kolumbia nem bírt Peruval, de a brazil válogatott Venezuela elleni sikerének köszönhetően James Rodríguezék is továbbjutottak a csoportból. A magyar származású Miku bevette a brazilok kapuját, ám találata végül nem ért negyeddöntőt. A csoportelső brazilok Paraguayjal csapnak össze a nyolc között, Peru Bolíviával, Chile Uruguayjal, Argentína pedig Kolumbiával.

KOLUMBIA–PERU

A két csapat eddigi Copa-mérlege nem éppen alakult fényesen a kolumbiaiak számára, hiszen az eddigi 15 összecsapásból csupán hármat nyertek meg, márpedig a továbbjutás bebiztosításához sikerre volt szükségük.

James Rodríguezék a meccs elején alaposan be is kezdtek, de a kezdeti rohamokat nem követte gólt, ezt követően pedig visszaesett a lelkesedés.

A hajrában még egyszer felpörögtek Cuadradóék, de betalálni ekkor sem tudtak, így Peru megszerezte a továbbjutásához szükséges egy pontot.

Kolumbia sorsa viszont a brazilok Venezuela elleni meccsétől függött, örömükhöz pedig az kellett, hogy valamelyik együttes a másik fölé kerekedjen.




BRAZÍLIA–VENEZUELA

A brazilok viszont nem akartak semmit sem a véletlenre bízni, és a Neymar-pótló Robinho szöglete után Thiago Silva kapásból hatalmas gólt lőtt a léc alá (1–0).



Az első negyedóra végén Robinho próbált futtából a bal felső sarokba tekerni, a labda azonban kevéssel a léc felett hagyta el a játékteret.

Ezt követően a brazilok nem erőltették az újabb gólok megszerzését, időnként előrelopakodva azért kialakítottak néhány helyzetet, vezetésük pedig nem forgott veszélyben. A játékrész hajrájában sor került az addigi legnagyobb venezuelai helyzetre, Cichero bal oldali beadása kis híján a hosszú felső sarokban kötött ki.

A fordulást követően növelhette volna előnyét a brazil válogatott, de az újabb szögletet követő 10 méteres Thiago Silva-fejest Baroja a bal alsónál hárította.

Nem kellett azonban így sem sokat várni a második gólra, Willian nagyszerűen húzta meg a bal szélt, centerezésére pedig Firmino érkezett, és senkitől sem zavartatva belsőzött a hálóba (2–0).



A venezuelaiak Arango szabadrúgásaival okoztak riadalmat, de Jefferson előbb a léc fölé, majd a jobb oldali kapufa mellé tenyerelte a labdát. A magyar származású Miku is pályára lépett Noel Sanvicente csapatában, és egy távoli lövéssel meg is próbálta bevenni a brazil kaput, miközben az ötszörös világbajnok szép sorban szinte az összes támadóját levitte a pályáról.

Így is növelhette volna az előnyét, a Firminót váltó David Luiz ugyanis ollózva igyekezett bevenni a kaput, de Baroja újabb védést mutatott be, majd a venezuelai lehetőségek góllá értek: Miku harcolt ki szabadrúgást a kaputól 22 méterre, és bár Jefferson nagy bravúrral még a kapufára tolta Arango tekerését, a kipattanóra a magyar származású támadó reagált leggyorsabban, és előrevetődve a kapuba fejelt (2–1).



A hajrában még akadt egy lehetőség Miku előtt, újabb gól azonban már nem született, így Brazília csoportelsőként zárt, és továbbvitte magával Kolumbiát is a nyolc közé – James Rodríguezék Argentínával csapnak össze a negyeddöntőben.

COPA AMÉRICA (CHILE)
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Kolumbia–Peru 0–0
Temuco. V:
Pitana (argentin)
Kolumbia:Ospina – Arias, Zapata, Murillo, Armero (Ibarbo, 57.) – Cuadrado, C. Sánchez, E. Valencia (Mejia, 24.), J. Rodríguez – Falcao (J. Martínez, 66.), T. Gutiérrez .Szövetségi kapitány:José Pekerman
Peru:Gallese – Advíncula, Zambrano, Ascues, J. M. Vargas – J. Sánchez (P. Hurtado, 81.), Ballón, Lobatón, Cueva (Yotún, 90.) – C. Pizarro (Farfán, 56.), Guerrero.Szövetségi kapitány:Ricardo Gareca

Brazília–Venezuela 2–1 (1–0)
Santiago de Chile, Estadio Monumental David Arellano.V:Cáceres (paraguayi)
Brazília:Jefferson – D. Alves, Miranda, Thiago Silva, Filipe Luís – Elías, Fernandinho – Willian, Coutinho (Tardelli, 67.), Robinho (Marquinhos, 76.) – Firmino (David Luiz, 67.).Szövetségi kapitány:Dunga
Venezuela:Baroja – R. Rosales, Vizcarrondo, Túnez, Cichero – T. Rincón, Seijas (J. Martínez, a szünetben) – R. Vargas (C. González, a szünetben), Arango, Guerra (Miku, 72.) – S. Rondón.Szövetségi kapitány:Noel Sanvicente
Gólszerző: Thiago Silva (9.), Firmino (51.), ill. Miku (84.)

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Brazília 3
2
1
4–3 1 6
2.
Peru
3
1
1
1
2–2
04
3.Kolumbia3111
1–104
4.
Venezuela 3
1
2
1–1 –1
3

Azonos pontszám esetén a jobb gólkülönbség, majd a több szerzett gól rangsorol, ezt az egymás elleni eredmény (két csapat esetén) követi

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Chile
321

10–3+77
2. Bolívia
3
1
1
1
3–7–44
3. Ecuador 3
1

2
4–6 –2
3
4. Mexikó
3
2
1
4–5 –1 2
A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Argentína
3
2
1

4–2
2
7
2. Paraguay 3
1 2
4–3 15
3. Uruguay 3
1 1
1 2–2 04
4. Jamaica 3
3
0–3 –30
A CSOPORTHARMADIKOK MINITABELLÁJA
1. Uruguay
31112–204
2. Kolumbia
31
1
11–104
3. Ecuador
31
24–6–2
3

Uruguay és Kolumbia továbbjutott, Ecuador kiesett.

NEGYEDDÖNTŐ
Június 25., csütörtök, 1.30 Chile–Uruguay
(Santiago de Chile)Tv: Sport1
Június 26., péntek, 1.30 Bolívia–Peru (Temuco) Tv: Sport1
Június 27., szombat, 1.30 Argentína–Kolumbia
(Vina del Mar)Tv: Sport2
Június 27., szombat, 23.30 Brazília–Paraguay
(Concepción) – Tv: Sport1

ELŐDÖNTŐ
Június 30., kedd, 1.30 ELSŐ NEGYEDDÖNTŐ GYŐZTESE–MÁSODIK NEGYEDDÖNTŐ GYŐZTESE
(Santiago de Chile) Tv: Sport1
Július 1., szerda, 1.30 HARMADIK NEGYEDDÖNTŐ GYŐZTESE–NEGYEDIK NEGYEDDÖNTŐ GYŐZTESE
(Concepción)Tv: Sport1

A 3. HELYÉRT
Július 4., szombat, 1.30 ELSŐ ELŐDÖNTŐ VESZTESE–MÁSODIK ELŐDÖNTŐ VESZTESE
(Concepción) Tv: Sport1
DÖNTŐ
Július 4., szombat, 22.00 ELSŐ ELŐDÖNTŐ GYŐZTESE–MÁSODIK ELŐDÖNTŐ GYŐZTESE
(szombat, Santiago de Chile) – Tv: Sport1

A VÉGEREDMÉNY
1–8. hely – a nyolc negyeddöntős
9. Venezuela
10. Ecuador
11. Mexikó
12. Jamaica

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik