MU: CR a Millwallban is triplázna, Messi nem biztos - Ferguson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.26. 09:48
Sir Alex Ferguson, az angol élvonalbeli Manchester United 2013-ban visszavonult legendás menedzsere elmondta, Cristiano Ronaldo egyike a három legjobb labdarúgónak, aki a skót szakember keze alatt nevelkedett a „vörös ördögöknél.”
„Ez kemény dió – felelte a BBC-nek Sir Alex Ferguson a világ legjobb labdarúgóját firtató kérdésre. – Az emberek többsége teljesen jogosan Messit tartja a legjobbnak, ezzel nehéz vitatkozni. De Ronaldo… Ronaldo játszhatna a Millwallban, a QPR-ben, a Doncaster Roversben vagy bárhol, és képes lenne mesterhármasokat szerezni. Messi esetében nem vagyok biztos ebben. Ronaldo kétlábas, gyors, kiválóan fejel és kellően merész, igaz, ez utóbbi Messiről is elmondható természetesen. Az én szememben Messi Barcelona-játékos, a Barcának is köszönhető, amit elért.”

„Pályafutásom során Ronaldón láttam a legnagyobb fejlődést. Tizenhét éves vékony kölyökként érkezett hozzánk a Manchester Unitedhez. Tény, eleinte gyakran színészkedett, ami miatt számtalan kritika érte, de fantasztikus játékos lett. Egy klasszis futballistánál a legfontosabb a gyors döntéshozó képesség, s e téren Ronaldo rengeteget fejlődött az Old Traffordon töltött évek alatt. Ő, Paul Scholes és Ryan Giggs a valaha volt három legjobb játékosom. Persze Bryan Robson, Roy Keane és Éric Cantona is nagyszerűen játszott, de elmaradtak Ronaldóék szintjétől” – tette hozzá a Manchester Unitedet 26 éven át irányító skót szakember.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik