FIFA: egy támogatója már biztosan van Blatternek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.01.07. 09:44
Óceánia a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) jelenleg irányító Joseph Blattert támogatja a szervezet májusi elnökválasztása során.

A 11 országot tömörítő óceániai szövetség (OFC) wellingtoni kongresszusán a küldöttek egyhangúlag döntöttek a svájci sportdiplomata támogatása mellett.

Kedden Ali bin al-Husszein jordán herceg bejelentette, hogy indul a FIFA elnöki posztjáért Blatterrel szemben. A 39 éves sportvezető – aki jelenleg a FIFA alelnökeként és a Jordán, illetve a Nyugat-Ázsiai Labdarúgó-szövetség elnökeként is tevékenykedik – elmondta, kollégái biztatására jelölteti magát, mivel sokan kiábrándultak a posztot 1998 óta betöltő Blatterből.

A jordán herceg előtt tavaly a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója jelentette be, hogy indul az elnöki posztért.

A FIFA-t és az elnököt az utóbbi hónapokban rengeteg bírálat érte a 2018-as orosz, illetve a 2022-es katari világbajnokság helyszínkijelölésével kapcsolatban felvetődő korrupciós vádak miatt.

A szövetség május 29-én, Zürichben tartja az elnökválasztást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik