U20-as női vb: a 18. másodperc után a 32.-ben is jött a gól

Vágólapra másolva!
2014.08.18. 08:21
A Kanadában zajló U20-as női labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a nigériai válogatott esélyeshez méltóan 4–1-es győzelmet aratott az egyenes kieséses szakaszba először bejutó Új-Zéland ellen. A másik ágon a franciák szétlövésben megverték a második félidő elején tizenegyest hibázó dél-koreaiakat, így hat év után ismét bejutottak a legjobb négy közé.

Sorozatban harmadszor jutott be az U20-as női vb elődöntőjébe a nigériai nemzeti csapat, amely Asisat Oshoala találatával már a 32. másodpercben megszerezte a vezetést. A korosztályos világbajnokságok történetének második leggyorsabb gólját szerző futballistánál csak honfitársa, Courtney Dike vette be korábban az ellenfél kapuját, aki a 18. másodpercben szerzett gólt Dél-Korea ellen a csoportkör második fordulójában – szintén az idén. Az afrikaiak sima győzelméhez Oshoala mellett Uchechi Sunday is duplával járult hozzá.

A Montrealban rendezett Franciaország–Dél-Korea negyeddöntő több izgalmat tartogatott, és csak a szerencsén múlt, hogy a csoportmérkőzéseken hengerlő galloknak nem ért véget a szereplésük. Az ázsiai együttes a második játékrész elején büntetőt rontott, majd a tizenegyespárbajban is hibázott kétszer, így a mindent eldöntő kísérletet értékesítő Claire Lavogez vezette európai csapat 2008 után ismét bejutott a legjobb négy közé – ott pedig a kétszeres győztes németekkel találkozik, akiktől hat éve kikapott a bronzmeccsen.

U20-AS NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
NEGYEDDÖNTŐ
Nigéria–Új-Zéland 4–1
Franciaország–Dél-Korea 0–0 – tizenegyesekkel 4–3

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Augusztus 20. (szerda), 22.00:
Észak-Korea–Nigéria
Augusztus 21. (csütörtök), 01.00: Németország–Franciaország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik