Románia optimista: „Nem kaphattunk volna jobb csoportot!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.24. 11:12
null
Nekünk rossz emlék, a románoknak annál jobb… (Fotó: Mirkó István)
Görögország, Románia, Finnország, Észak-Írország és Feröer lesz a magyar labdarúgó-válogatott ellenfele a 2016-os Európa-bajnokság selejtezői során. Victor Piturca, a románok kapitánya a sorsolást értékelte az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának is, a legendás román futballista, Gheorghe Hagi pedig viccesen beszélt a selejtezőcsoportról.

Victor Piturca az uefa.com-nak külön megemlítette a görögöket – akikkel szemben csapata elbukta az őszi világbajnoki pótselejtezőt –, illetve a mieinket is.

„Görögország esetében nem beszélnék revánslehetőségről. Kijuthattunk volna a világbajnokságra, de nem sikerült, ezért a 2016-os Eb-re muszáj lesz. Ugyanakkor az oda-vissza vágós mérkőzések nem hasonlíthatóak össze a csoportmeccsekkel. Magyarország is nagyon erős, a legutóbbi budapesti mérkőzésen szerencsével egyenlítettünk Budapesten, és a magyarok megérdemelték, hogy a második kalapba kaptak besorolást. De nem csak ők a mi ellenfeleink, a többiekkel szemben is óvatosnak kell lennünk” – idézi Piturcát az uefa.com.

A román szövetségi kapitány hazája egyik televíziós csatornájának kifejtette, hogy szerinte Görögország a csoport favoritja, ugyanakkor Magyarországnak és Észak-Írországnak is nagyon erős kerete van. Utóbbival kapcsolatban megemlítette: nem szabad elfelejtenünk, hogy legyőzte Spanyolországot és Fehéroroszországot is, így van esélye a továbbjutásra.

Ciprian Marica, a magyar válogatottnak a bukaresti vb-selejtezőn beköszönő rutinos támadó szerint nagyon fontos lesz a szurkolók biztatása.

„Görögország, Magyarország, Románia, Finnország, Észak-Írország és Feröer. Ez az Eb-selejtezős csoportunk. Mit gondoltok? Szerintem kaptunk még egy esélyt. Kiegyenlített csoport, talán a feröeriek vannak lemaradva. Szükség lesz a közönség biztatására az összes meccsünkön” – írta Ciprian Marica Facebook-oldalán.

A gsp.ro nevű román honlap megszavaztatta olvasóit a sorsolás után, hogy mennyi esélyt látnak az Európa-bajnokságra való kijutásra. A voksolók 45 százaléka szerint a román válogatott megszerzi az első két hely valamelyikét, azaz automatikusa kijut a kontinenstornára.

Gheorghe Hagi, a korábbi román válogatott labdarúgó szerint reális esélyük van a kijutásra, de végig egységesnek kell maradniuk. A legendás játékos viccesen hozzátette: már lefoglalták a szállást Franciaországban, mert ilyenkor jóval olcsóbb. Ha mégsem jutnak ki, akkor csúnyán ráfaragnak.

A korábban a magyar és a román válogatott is irányító Jenei Imre szerint szégyen lenne, ha Románia nem jutna ki az Eb-re ebből a csoportból.

„Verhető ellenfeleket kaptunk, de nem mondanám, hogy könnyű a csoport. Ki kell jutnunk, szégyen lenne, ha nem tennénk ezt meg – mondta a Sport Total FM-nek Jenei Imre. – El kell felejtenünk a görögök elleni vb-pótselejtezős kudarcot.”

Megyeri Balázs, az Olympiakosznál védő magyar kapus szerint a görögök nagyon örülnek annak, hogy Magyarországot kapták a 2. kalapból. A légiós nyilatkozatát ide kattintva olvashatják.

A MAGYAR VÁLOGATOTT ÉS AZ F-CSOPORT PROGRAMJA

2014. szeptember 7.:
Magyarország–Észak-Írország, 18.00

Feröer–Finnország 20.45
Görögország–Románia 20.45

Október 11.:
Románia–Magyarország, 18.00

Finnország–Görögország 20.45
Észak-Írország–Feröer 20.45

Október 14.:
Feröer–Magyarország, 20.45

Finnország–Románia 20.45
Görögország–Észak-Írország 20.45

November 14.:
Magyarország–Finnország, 20.45

Görögország–Feröer 20.45
Románia–Észak-Írország 20.45

2015. március 29.:
Magyarország–Görögország, 20.45

Észak-Írország–Finnország 18.00
Románia–Feröer 18.00

Június 13.:
Finnország–Magyarország, 18.00

Feröer–Görögország 20.45
Észak-Írország–Románia 20.45

Szeptember 4.:
Magyarország–Románia, 20.45

Görögország–Finnország 20.45
Feröer–Észak-Írország 20.45

Szeptember 7.:
Észak-Írország–Magyarország, 20.45

Finnország–Feröer 20.45
Románia–Görögország 20.45

Október 8.:
Magyarország–Feröer, 20.45

Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik