U20-as vb: a franciák a négy között, kiestek a spanyolok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.06. 23:05
A Törökországban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a spanyol válogatott hosszabbítás után 1–0-s vereséget szenvedett Uruguaytól, így búcsúzott a további küzdelmektől, ellenben a franciák fölényes, négygólos győzelmet arattak Üzbegisztán legjobbjai ellen.

A francia nemzeti csapat már a találkozó első percétől nyomást gyakorolt az üzbégekre, akik a „csodával határos módon” az első harminc percben nem kaptak gólt. A gallok a meccs első harmadában kétszer is eltalálták a kapufát, s ezen kívül is számos nagy helyzetet dolgoztak ki, ám a vezető gólra a 31. percig várni kellett, ekkor az Arsenal legújabb szerzeménye, Yaya Sanogo talált a kapuba. Az első játékrész hátralévő részében aztán még kétszer rezdült a háló: előbb Paul Pogba, majd Florian Thauvin vette be tizenegyesből az ázsiaiak kapuját. A második félidő közepén Kurt Zouma góljával alakult ki a végeredmény. A franciák ellenfele az elődöntőben a Ghána–Chile mérkőzés győztese lesz.Yaya Sanogo talált a kapuba. Az első játékrész hátralévő részében aztán még kétszer rezdült a háló: előbb Paul Pogba, majd Florian Thauvin vette be tizenegyesből az ázsiaiak kapuját. A második félidő közepén Kurt Zouma góljával alakult ki a végeredmény. A franciák ellenfele az elődöntőben a Ghána–Chile mérkőzés győztese lesz.

Búcsúzott a tornától az egyik nagy esélyesnek kikiáltott spanyol válogatott, amely Uruguaytól kapott ki hosszabbításban a legjobb nyolc között. A rendes játékidőben mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, ám a kapuk előtt nem voltak elég pontosak a felek, így ráadás következett. A mindent eldöntő találatot a 103. percben Felipe Avenatti fejelte egy szögletet követően. Az uruguayi River Plate-ben pallérozódó csatár öt perccel a gólja előtt lépett pályára csereként. A dél-amerikai válogatott ellenfele a legjobb négy között az Irak–Dél-Korea párharc továbbjutója lesz.

A negyeddöntő hátralévő mérkőzéseit vasárnap rendezik.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, TÖRÖKORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Franciaország–Üzbegisztán 4–0
(Sanogo 31., Pogba 35. – 11-esből, Thauvin 43. – 11-esből, Zouma 64.)
Uruguay–Spanyolország 1–0 (Avenatti 103.) – hosszabbítás után
VASÁRNAP JÁTSSZÁK
17.00:
Irak–Dél-Korea
20.00: Ghána–Chile

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik