U20-as vb: Uruguay megverte Olaszországot a döntőben

Vágólapra másolva!
2023.06.12. 01:02
null
Luciano Rodríguez góljával Uruguay nyerte az U20-as labdarúgó-világbajnokságot (Fotó: Getty Images)
Az U20-as labdarúgó-világbajnokság döntőjében Uruguay 1–0-ra nyert Olaszország ellen, míg a bronzérem a Dél-Koreát 3–1-re legyőző Izraelé lett.

Izrael kezdte jobban a bronzmérkőzést, de Hamza Sibli ziccere kimaradt a 7. percben. Bő tíz perccel később Ran Binjamin akrobatikus találatának köszönhetően már összejött a vezetés Izrael számára. Örömük azonban nem tartott sokáig, ugyanis Dél-Korea – ahogy az elődöntőben Olaszország ellen – tizenegyesből egyenlített.

Izrael sokkal aktívabb volt az egész mérkőzés során, többet birtokolta a labdát, többször próbálkozott kapura lövéssel, s a 76. percben Omer Szenior góljával másodszor is megszerezte a vezetést, majd tíz percre rá Anan Halaili döntötte el a harmadik hely sorsát. Izrael az első U20-as világbajnokságán rögtön bronzérmet ünnepelhet.

A döntő első félidejében Uruguay volt a kezdeményezőbb, azonban ez csak a kapura lövési kísérletek számában mutatkozott meg, gólok tekintetében már nem. A második játékrész is hasonló játékot hozott. A hajrában úgy tűnt, emberelőnybe kerülnek az uruguayiak, Matteo Prati talpalását követően ugyanis először piros lapot mutatott fel a játékvezető, majd a VAR felvételeit megvizsgálva sárga lapra módosította döntését. Néhány perccel később épp Prati lábáról pattant Luciano Rodríguezhez a labda, aki megszerezte a vezetést Uruguaynak a 86. percben.

A több mint tízperces hosszabbítás uruguayi időhúzást és elkeseredett olasz próbálkozásokat hozott, gólt azonban nem, így Uruguay története során először megnyerte az U20-as labdarúgó-világbajnokságot.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG
DÖNTŐ
Uruguay
–Olaszország 1–0
BRONZMÉRKŐZÉS
Izrael–Dél-Korea 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik