CFR: A román focinak drogként kell a hiszti - Pászkány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 12:45
Pászkány Árpád, a CFR labdarúgócsapatának tulajdonosa újból a román bajnokság átszervezésének szükségességéről beszélt, hozzátéve, hogy a sok vita és hiszti elriaszthatja a befektetőket.

Pászkány a közelmúltban már elmondta, hogy befektetőket keres a CFR működtetéséhez, mivel egyedül már nem tudja garantálni a sikerekhez szükséges hátteret. Az üzletember újfent kifejtette, meg kellene reformálni a román bajnokságot:

„Itt kapom meg azokat az impulzusokat, amelyeket a munkahelyemen nem tudok átélni. Pedig hozzá kell tennem, hogy közepesen gyenge bajnokságunk van. Meg kellene reformálni az egészet, bőségesen elég lenne 14 csapat az élvonalban" – idézi Pászkányt a manna.ro.

Amikor a számokról beszélt, példákkal jött: a CFR két utóbbi szezonja 35-36 millió euróba került. A Bajnokok Ligája főcsoportjába való bejutás, illetve két-három fontosabb játékos eladása 25-26 milliót hozott a konyhára. A fennmaradó 9-10 millió eurót viszont valahonnan le kell fedni, hogy ne legyen veszteséges ez a hobbi.

„Többen nem a jó döntés meghozatala mellett állnak ki, hanem inkább vitáznak. Akkor hogy a fenébe hozzunk új befektetőket? Számukra a sok beszéd szegénység, így messze elkerülik az első Ligát. Azt a bajnokságot, amelynek drogként kell a hiszti, a vita. Ha meg lecsillapodnak a kedélyek, akkor gyorsan kreálunk újakat" – így írta le a romániai viszonyokat a CFR tulajdonosa.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik