Görögország: még ötmeccses eltiltás a náci karlendítésért

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.04.05. 16:35
A görög szövetség ötmeccses eltiltást szabott ki Jorgosz Katidiszre, az AEK Athén labdarúgójára, aki óriási vihart kavart azzal, hogy március 16-án náci karlendítéssel ünnepelte a Veria ellen született győztes gólját.

Az ország tengelyhatalmak általi megszállása 1941 és 1945 között tartott, így nem meglepő, hogy Katidisz tettét óriási felháborodás fogadta. A görög szövetség örökre eltiltotta a játékost a válogatott szerepléstől, klubja pedig a szezon végéig nem engedi pályára és rekordösszegre büntette, jelezve: Katidisz jövője komoly veszélybe került, szerződésbontás is elképzelhető. A szövetség mai döntése alapján Katidisznek ötmeccses bajnoki eltiltást is le kell töltenie, ezalatt a sportlétesítmények területére sem mehet be a mérkőzések alatt. Katidisz – akinek bevallása szerint fogalma sem volt arról, hogy épp náci karlendítést mutat be – nyilvánosan kért bocsánatot a tettéért.

A fiatal középpályás közvetlenül a történtek után úgy magyarázkodott, csapattársára, az egészségi problémákkal küzdő és a lelátón helyet foglaló Mihalisz Pavliszra mutatott, neki ajánlotta a gólját. Későbbi nyilatkozatában így fogalmazott: „szeretném egyértelművé tenni, hogy nem vagyok fasiszta, neonáci vagy rasszista”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik