Vélemény: Maradona azért volt jobb Messinél, mert rossz csapatból csinált jót - Détári

Vágólapra másolva!
2011.10.21. 08:29
Egyetlen magyar futballistának adatott meg, hogy Diego Maradonával egy csapatban futballozzon. Détári Lajos a világválogatott 1987-es, Londonban rendezett mérkőzésén szerepelt egy gárdában a zseniális argentinnal. A Nemzeti Sport mai számában kétoldalas összeállítást közöl Nápoly hőséről, és Détári Lajos ennek apropóján nyilatkozott a korábbi világklasszisról.



„Valóban nagyszerű játékos volt és nagyszerű ember. Azt tudni kell, hogy a dél-amerikaiak kedvesek, közvetlenek. Amikor Londonba utaztam 'nyolcvanhétben, elveszett a csomagom. Megérkeztem az öltözőbe, természetesen nem volt cipőm sem, mert az sem érkezett meg az angol fővárosba. Maradona mellett ültem, ő pedig benyúlt a táskájába és egy vadonatúj stoplist adott nekem”– elevenítette fel Maradonával kapcsolatos emlékeit Détári Lajos, a Ferencváros szakmai igazgatója a Nemzeti Sport kérdésére.

„Ugyanakkora volt a lábunk, így nagy segítség volt, sőt amikor vissza akartam adni, azt mondta, hogy az enyém lehet. Legendák keringenek arról, hogy nápolyi csapattársai minden karácsonyra aranyórát kaptak tőle. A végletek embere, de mindenki szerette. A háza előtt esténként ezrek várták, alig tudott hazamenni. Azért volt ő jobb futballista, mint mondjuk most Messi, mert Maradona rossz csapatból is tudott jót csinálni. Rá lehetett építeni, igaz volt rá a mondás, hogy akár egyedül is képes meccset nyerni" – fogalmazott Détári.

DIEGO MARADONÁRÓL, NÁPOLYI ÉLETÉRŐL KÉTOLDALAS HELYSZÍNI RIPORTOT OLVASHAT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik